Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Πως παγίδευσα τον Σαϊφ Καντάφι

Ο άνθρωπος που έπεισε τον γιο του Καντάφι, Σαϊφ αλ Ισλάμ, ότι θα τον οδηγούσε από την Λιβύη στον γειτονικό Νίγηρα με αντάλλαγμα 1 εκατ. ευρώ, διηγείται πως πρόδωσε τον Σαϊφ, συμβάλλοντας καθοριστικά στην σύλληψή του.


Ο Γιουσέφ Σάλεχ αλ Χοτμανί προσελήφθη για να οδηγήσει με ασφάλεια τον Σαϊφ στο Νίγηρα, με την υπόσχεση ότι θα λάβει αμοιβή 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Δεν είναι σαφές αν ο Χοτμανί σκόπευε να παγιδεύσει τον Σαϊφ από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε επαφή με την ομάδα του τελευταίου στην έρημο της Σαχάρας ή "αυτομόλησε" μόλις κατάλαβε ότι δεν επρόκειτο να πληρωθεί και ότι πιθανότατα θα έχανε και τη ζωή του.

"Είμαι βέβαιος ότι ο Σαϊφ και οι φρουροί του σχεδίαζαν να με εκτελέσουν όταν θα φθάναμε στα σύνορα. Είχαν δυο πιστόλια, δυο χειροβομβίδες, ένα μαχαίρι και χειροπέδες…" λέει ο Χοτμανί τυλιγμένος με μια σημαία της Λιβύης.

Ο ίδιος αρνείται να δώσει λεπτομέρειες για το πως ή το πότε ήρθε σε επαφή με τους 15 αντικαθεστωτικούς μαχητές οι οποίοι συνέλαβαν τον Σαϊφ το σαββατοκύριακο.

Χωρίς να διευκρινίζει πως το κατάφερε, ο Χοτμανί, υποστηρίζει: "Έκανα τον Σαϊφ να πιστέψει ότι τον εμπιστευόμουν…Ονειρευόταν να φύγει από την Λιβύη και να επιστρέψει ξανά...Είχα συμφωνήσει με τους μαχητές ότι το καλύτερο μέρος για την ενέδρα θα ήταν ένα σημείο στην έρημο περιτριγυρισμένο από βουνά".

Την νύχτα της ενέδρας, ο Χοτμανί ταξίδευε με την προσωπική φρουρά του Σαϊφ, στο πρώτο όχημα.

"Όταν φθάσαμε (στο σημείο) οι πυροβολισμοί ήταν πολύ ακριβείς, χρειάστηκε μόλις μισό λεπτό για να ακινητοποιηθεί το πρώτο αυτοκίνητο" λέει ο Χοτμανί, προσθέτοντας ότι είχε εσκεμμένα δόσει εντολή τα δυο οχήματα να βρίσκονται σε απόσταση 3 χλμ μεταξύ τους, ώστε να έχουν χρόνο οι μαχητές να ανασυνταχθούν και παράλληλα εκείνος να προλάβει να τους συναντήσει.

"Όταν έφθασε το δεύτερο όχημα, αρχίσαμε να ρίχνουμε με μεγάλη ακρίβεια, ώστε να το καταστρέψουμε και να μην μπορεί να ξεφύγει ο Σαίφ". Ο γιος του Καντάφι πήδηξε έξω, άρχισε να τρέχει, αλλά τον έπιασαν. "Του φερθήκαμε ως αιχμάλωτο πολέμου" διαβεβαιώνει ο…προδότης που έχει μετατραπεί σε ήρωα για τους αντικαθεστωτικούς.

Ο "γιος της ερήμου" όπως αποκαλεί τον εαυτό του, αναφέρει ότι εντός των οχημάτων υπήρχαν λιγότερα από 5000 δολάρια κάτι που ο ίδιος θεωρεί απόδειξη ότι σκόπευαν να τον εκτελέσουν.

"Δεν ζήτησα προκαταβολή" λέει ο Χοτμανί τονίζοντας: "Δεν υπήρχαν χρήματα στα αυτοκίνητα. Αυτό αποδεικνύει ότι θα με εκτελούσαν στα σύνορα".

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου