Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«΄Εστησαν παγίδα στον Στρος Καν»

Ο αμερικανός δημοσιογράφος Έντουαρντ Τζέι Επστάϊν, απειλεί να δώσει στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο όπως ισχυρίζεται, αποδεικνύει ότι κάποιος είχε στήσει παγίδα στον Στρος Καν.


Ο δημοσιογράφος ζήτησε από την Accor, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Sofitel, να δώσει το βίντεο στο οποίο φαίνονται δύο άνδρες να πανηγυρίζουν, μόλις ακούν τα όσα αφηγούνταν η καμαριέρα Ναφισάτου Ντιαλό.

Ο Επστάϊν σε έρευνά του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό "New York Review of Books", με τίτλο: "Τι συνέβη πραγματικά στον Στρος Καν;" υποστηρίζει ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ παρακολουθούνταν και ότι ο εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, έχει στα χέρια του βίντεο από το ξενοδοχείο Sofitel, στο οποίο μπορεί να δει κανείς δυο υπαλλήλους να πανηγυρίζουν, αφότου έχουν ακούσει την καμαριέρα να κατηγορεί τον Στρος Καν για σεξουαλικά εγκλήματα, τον περασμένο Μάϊο.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, το ντοκουμέντο συνιστά "απόδειξη της παγίδας" που είχε στηθεί εις βάρος του Στρος Καν και δηλώνει στο Paris Match ότι αν η Accor δεν δώσει το βίντεο στην δημοσιότητα, τότε θα το κάνει ο ίδιος.

Το Sofitel, με επίσημη ανακοίνωση, διέψευσε τις καταγγελίες του αμερικανού δημοσιογράφου, διευκρινίζοντας ότι η σκηνή διαρκεί οχτώ δευτερόλεπα, δεν υπάρχει κανένας πανηγυρισμός, ενώ οι δυο υπάλληλοι που ρωτήθηκαν για το γεγονός, αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι η αντίδρασή τους σχετίζονταν με την υπόθεση Στρος Καν.

Ο δημοσιογράφος αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τα όσα λένε οι δυο άντρες, αφού το βίντεο δεν έχει ήχο. Ωστόσο τονίζει: "Οι ερευνητές του εισαγγελέα Σάιρους Βανς είδαν το βίντεο και έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι επηρέασε την απόφασή τους να μην δώσουν συνέχεια στην υπόθεση. Είναι καίριας σημασίας αυτό το βίντεο να δοθεί στην δημοσιότητα, ώστε ο καθένας να σχηματίσει τη δική του γνώμη".

"Δεν λέω ότι ήταν πολιτική η συνωμοσία, αλλά θα έλεγα ότι κάποιοι ήθελαν να βρουν αποδείξεις κακής διαγωγής του DSK, ώστε να υπονομεύσουν την υποψηφιότητά του για την προεδρία (της Γαλλίας) και τη θέση του στο ΔΝΤ" προσθέτει ο Επστάϊν.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου