Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Η κατάρα να είσαι ο πιο σέξι άνδρας του κόσμου

Ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών «Hangover» Μπράντλεϊ Κούπερ αναδείχτηκε ως ο πιο ποθητός σταρ από το αμερικανικό περιοδικό «People», τίτλος που έχει θεωρηθεί... γρουσούζικος.

Ο Θεός να φυλάει τον Μπράντλεϊ Κούπερ, τον πιο σέξι άνδρα στον κόσμο για το 2011, σύμφωνα με το «People»! Γιατί φορτώνεται μαζί με τον σέξι τίτλο και μια κατάρα, που λέει πως η διάκριση φέρνει και δεινά.

Κάπου αυτήν τη στιγμή ο Μελ Γκίμπσον χαμογελά με νόημα. Ηταν ο πιο σέξι άνδρας το 1985 και στη συνέχεια ο Αυστραλός αποδείχτηκε ο μεγάλος γκαντέμης. Εγινε στο Χόλιγουντ στόχος κατηγοριών για ρατσισμό, ομοφοβία, αντισημιτισμό και πέρασε από τη θύελλα ενός διαζυγίου που ακόμη και ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ θα μπορούσε να κοροϊδεύει. Σέξι, πλην άτυχος.

Η κατάρα έπιασε επίσης τον Μαρκ Χάρμον που είχε κερδίσει τον τίτλο το 1986, αλλά μέχρι να σταυρώσει επιτυχημένο ρόλο ως πράκτορας Γκιμπς στην τηλεοπτική σειρά «NCIS», πέρασε δύσκολα. Και για τον Χάρι Χάμλιν (του '87) δεν λες ότι η καριέρα του απογειώθηκε (από τη σειρά «LΑ Law» στη «Σύγκρουση των Τιτάνων»). Ο Τζον Κένεντι τζούνιορ, ο οποίος είχε κερδίσει τον τίτλο το 1988, έντεκα χρόνια αργότερα βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα.

Η λίστα των σέξι ανδρών του «People» δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά. Το 1991, πιο σέξι άνδρας ήταν ο Πάτρικ Σουέιζι (πέθανε πριν από δύο χρόνια από καρκίνο), ενώ ο Νικ Νόλτε (1992) βλέπει έκτοτε την καριέρα του... μετέωρη.

Δεν είναι πάντα μαύρα τα σενάρια όμως. Ο Ράιαν Γκόσλινγκ - περσινός νικητής - πάει από το καλό στο καλύτερο. Για τον Τζόνι Ντεπ, τον Μπραντ Πιτ, τον Χιου Τζάκμαν, τον Ματ Ντέιμον και άλλους δεν φαίνεται να έχει στραβώσει κάτι.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ πάντως με το εγκάρδιο χαμόγελο - και ένα διαζύγιο από τη Ρενέ Ζελβέγκερ στο παρελθόν του - έχει ήδη στρωμένα πέντε κινηματογραφικά πρότζεκτ (μετά το φετινό «Hangover II»). Σε ένα από αυτά, στον «Χαμένο Παράδεισο», βασισμένο στο γνωστό ποίημα του Μίλτον, θα παίξει τον Εωσφόρο. Ώς τότε, όμως, ας έχει φύλακα-άγγελο, γιατί ποιος ξέρει...

Ο Κούπερ είχε αρκετούς σέξι να ανταγωνιστεί: τον περυσινό νικητή Ράιαν Γκόσλινγκ, τον 21χρονο Αυστραλό Λίαμ Χέμσγουορθ, τον μαύρο πρωταγωνιστή της τηλεσειράς «The Wire» Αϊντρις Ελμπα, τον 40χρονο οδηγό αγώνων μοτοσικλέτας και νέο αγαπημένο της Τζένιφερ Ανιστον, Τζάστιν Θερού, τον πρωταγωνιστή του «Κάπτεν Αμέρικα» Κρις Εβανς, τον 44χρονο τραγουδιστή της κάντρι Τιμ ΜακΓκρο - που έχει και τρεις κόρες -, τον πρωταγωνιστή της σειράς «The Good Wife» Τζος Τσαρλς, τον Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ της σειράς «American Horror Story», τους επίσης τηλεοπτικούς Τζόελ ΜακΧέιλ («The Community») και Τζέισον Μόμοα από τη Χαβάη («Games of Thrones» και «Κόναν ο βάρβαρος») και τον βετεράνο Αλεκ Μπόλντουιν.

Οσο για την κατάρα του «πιο σέξι», πολλοί επιμένουν να τη βλέπουν εν γένει στα αστραφτερά εξώφυλλα του περιοδικού «People» με τους σταρ σε γκρο πλαν. Κάποιοι μάλιστα μετράνε ακόμη και διαζύγια που ακολούθησαν τα εξώφυλλα, π.χ. της Τζένιφερ Λόπεζ ή του Ρίτσαρντ Γκιρ, της Τζούλια Ρόμπερτς ή του Χάρισον Φορντ.
Ενας στους τέσσερις σταρ που μπήκαν σε εξώφυλλο από το 1991 έφτασε αμέσως μετά σε χωρισμό, λένε με κακεντρέχεια - και δεν το αποδίδουν στην εν γένει άστατη ζωή των χολιγουντιανών αστέρων.

Πάντως, έκτοτε πράγματι έχουν σημειωθεί δώδεκα συναπτά διαζύγια επί 40 σταρ που έγιναν εξώφυλλο, είτε ως «ο πιο σέξι άνδρας του κόσμου», είτε ως «η πιο όμορφη γυναίκα της υφηλίου»: της Τζένιφερ Λόπεζ από τον Μαρκ Αντονι αλλά και από τον Μπραντ Πιτ (διπλό!), του Χάρισον Φορντ από τη Μελίσα Μάθισον, της Τζούλια Ρόμπερτς από τον Κίφερ Σάδερλαντ αλλά και από τον Μπέντζαμιν Μπρατ (έχει επίσης διπλό... ρεκόρ), της Ντρου Μπάριμορ από τον καλό της Φαμπρίτσιο, του Ρίτσαρντ Γκιρ από τη Σίντι Κρόφορντ, της Χάλι Μπέρι από τον τραγουδιστή της r&b Ερικ Μπενέτ, του Οουεν Ουίλσον από την Κέιτ Χάντσον, της Νικόλ Κίντμαν από τον Τομ Κρουζ...

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου