Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Το ζεύγος Στρος Καν στράφηκε στη Δικαιοσύνη


Ο Ντομινίκ Στρος-Καν και η σύζυγός του Αν Σενκλέρ ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά του Ανρί Γκενό, ειδικού συμβούλου του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, καθώς και εναντίον μέσων ενημέρωσης για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν υπόθεση μαστροπείας, στην οποία έχει αναφερθεί το όνομα του πρώην ισχυρού άνδρα του ΔΝΤ.

«Πολλές κλητεύσεις επιδόθηκαν ήδη ή θα επιδοθούν, στο "Εξπρές" τη "Φιγκαρό", το "Νουβέλ Ομπσερβατέρ", το "Παρί Ματς" και το "VSD"», ανακοίνωσαν οι δικηγόροι του ζεύγους.

Κατά του Ανρί Γκενό θα κατατεθεί μήνυση για δηλώσεις που έκανε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Γκενό είχε δηλώσει πως η υπόθεση «δεν είναι ένα πρόβλημα της ιδιωτικής ζωής. Βρισκόμαστε στο σημείο ένωσης της ιδιωτικής ζωής με την εγκληματική συμπεριφορά», είχε υποστηρίξει. «Αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ (αναφορικά με την υπόθεση της Ναφισάτου Ντιαλό) ήταν μια δικαστικά κολάσιμη πράξη. Η ιστορία του Κάρλτον (της Λίλλης), συγγνώμη, αλλά είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Είναι οι υποτιθέμενες σχέσεις του με ανθρώπους που διευθύνουν δίκτυα πορνείας».

Οι δικηγόροι του ζεύγους είχαν ανακοινώσει στις 15 Νοεμβρίου πως θα «προσφύγουν στη δικαιοσύνη» για να σταματήσουν ή να καταδικαστούν οποιεσδήποτε παραβιάσεις του «απόρρητου της ανάκρισης», του «τεκμηρίου της αθωότητας» και της «ιδιωτικής ζωής» των πελατών τους.

Το όνομα του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ αναφέρεται σε υπόθεση μαστροπείας στη βόρεια Γαλλία.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου