Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι



Ο γιος του πρώην ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.

«Ο Σάιφ αλ-Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη», δήλωσε ο αλ Αλάγκι στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γιος του Καντάφι, συνελήφθη από μαχητές των δυνάμεων των εξεγερμένων κοντά στην πόλη Ομπάρι. Μαζί του συνελήφθησαν και οι σωματοφύλακές του.
'Οτι είναι καλά στην υγεία του δήλωσε ο Σαϊφ αλ- Ισλάμ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, σημειώνοντας ότι τα τραύματα στο δεξί του χέρι προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού του ΝΑΤΟ τον προηγούμενο μήνα.


Σύμφωνα με μαχητή που ήταν στην ομάδα που τον συνέλαβαν, ο Σάιφ αλ- Ισλάμ και οι σωματοφύλακές του συνελήφθησαν χωρίς να αντισταθούν.

Συγκεκριμένα, οι μαχητές πυροβόλησαν στον αέρα και σταμάτησαν δύο αυτοκίνητα που μετέφεραν τον Καντάφι και τη συνοδεία του στην έρημο, περίπου 70 χιλιόμετρα έξω από τη μικρή πόλη Ομπάρι.

Όταν οι μαχητές ζήτησαν να μάθουν την ταυτότητά του, εκείνος απάντησε ότι ονομάζεται «Αμπντελσαλάμ», που σημαίνει αυτός που υπηρετεί την ειρήνη, ωστόσο οι μαχητές τον αναγνώρισαν και τον συνέλαβαν.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου