Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

AVE ITALIA. ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ...

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μνημόνια


Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, έδωσε λίγες μέρες προθεσμία στην καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ για να σώσει το ευρώ αναχαιτίζοντας τη μνημονιακή λεηλασία. Στο μεταξύ, η εθνική Ιταλίας, τηρώντας αδυσώπητα την παράδοση, δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο στη Γερμανία την οποία πέταξε έξω από το EURO 2012 νικώντας την με 2-1 στον χτεσινό ημιτελικό στη Βαρσοβία.

Ετσι, δύο από τα περιφρονημένα από τους Γερμανούς και τους συνοδοιπόρους τους, «PIGS», η Ιταλία (I) και η Ισπανία (S), θ' αναμετρηθούν στον τελικό την Κυριακή, στο Κίεβο, προς μεγάλη απόλαυση των άλλων δύο οικονομικά καταφρονημένων και βασανισμένων του ευρωπαϊκού Νότου, της Ελλάδας (G) και της Πορτογαλίας (P).


Με πρωταγωνιστή τον Μάριο Μπαλοτέλι που πέτυχε και τα δύο γκολ, οι «Ατζούρι» βελτίωσαν περαιτέρω το επιβλητικό αήττητό τους σε επίσημους αγώνες απέναντι στη «Νατσιονάλμανσαφτ» (4 νίκες και 4 ισοπαλίες) νικώντας την σε τρίτο ημιτελικό μεγάλης διοργάνωσης μετά από εκείνους στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1970 (4-3 στην παράταση) και του 2006 (2-0).

«Σούπερ Μάριο»

Ο 21χρονος Μπαλοτέλι, γόνος Γκανέζων μεταναστών υιοθετημένος από Ιταλούς, άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 20' μετά από σέντρα του Αντόνιο Κασάνο που είχε αποφύγει τον Χούμελς. Δεκαέξι λεπτά αργότερα, ο «Σούπερ Μάριο» χτύπησε και πάλι με ασύλληπτο βολέ μετά από καταπληκτική μπαλιά του Ρικάρντο Μοντολίβο που ενδεχομένως με αυτή την ενέργεια να πίκρανε τη Γερμανίδα μητέρα του.

Ο 34χρονος Τζιαλουίτζι Μπουφόν μετά από ένα παρ' ολίγον ολέθριο ξεκίνημα όπου τον έσωσαν ο Πίρλο πάνω στη γραμμή (5') και ο Μπαρτσάλι (12'), στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με σωτήριες επεμβάσεις σε σουτ των Κρόος (13'), Εζίλ (37'), με τη βοήθεια της οριζόντιας δοκού σε απευθείας φάουλ του Ρόις (62') και σε κοντινό πλασέ του Χούμελς (90').

Στο β' μέρος, η Ιταλία απορρόφησε την επιθετική δραστηριότητα των Γερμανών και ήταν εκείνη που με ταχείς αντεπιθέσεις έχασε τις κλασικές ευκαιρίες όταν οι Ντιαμάντι (67'), Μαρκίζιο (75'), Ντι Νατάλε (82') αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις.

Στο 92' ο Γάλλος διαιτητής Στεφάν Λανουά είδε πέναλτι σε χέρι του Μπαλτσαρέτι και ο Μεσούτ Εζίλ μείωσε σε 2-1. Οι εμπνεύσεις του Γερμανού τεχνικού, Γιόαχιμ Λεβ, δεν απέδωσαν.

Η παρουσία του Κρόος (για την επιτήρηση του Πίρλο) και η επιστροφή του Ποντόλσκι στη βασική ενδεκάδα δεν τον δικαίωσαν. Οταν αποφάσισε ν' ανακατέψει την τράπουλα στο ξεκίνημα του β' μέρους, αποδείχτηκε ότι ήταν πια αργά.

Στον τρίτο τελικό Πρωταθλήματος Ευρώπης στην ιστορία της μετά το 1968 (νίκη επί της Γιουγκοσλαβίας με 2-0) και το 2000 (ήττα 1-2 από τη Γαλλία στην παράταση), η Ιταλία θ' αντιμετωπίσει την Κυριακή την κάτοχο του τροπαίου, Ισπανία.


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ (71' Μίλερ), Μπαντσούμπερ, Χούμελς, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Κρόος, Εζίλ, Ποντόλσκι (46' Ρόις), Γκόμεζ (46' Κλόζε).

ΙΤΑΛΙΑ: Μπουφόν, Μπαλτσαρέτι, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι, Μαρκίζιο, Μοντολίβο (63' Τιάγκο Μότα), Πίρλο, Μπαλοτέλι (70' Ντι Νατάλε), Κασάνο (58' Ντιαμάντι).

ethnos.gr   ΑΛ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου