Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

"Κλειδώνει" η νέα κυβέρνηση



Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαβουλεύσεις για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.   

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ίσως είναι έτοιμη και σήμερα, ωστόσο η συνεννόηση ανάμεσα σε Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για την επιλογή των προσώπων, που θα στελεχώσουν τις πιο κρίσιμες θέσεις, απαιτεί χρόνο και προκαλεί καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση, χωρίς τη συμμετοχή όμως κοινοβουλευτικών στελεχών του. Όπως όλα δείχνουν, θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση συνεργασίας με τεχνοκράτες και εξωκοινοβουλευτικούς.

Πάντως, σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία, συμφωνούν στην ανάγκη να λήξει εντός της ημέρας το όλο θέμα, ώστε να επιταχυνθούν στη συνέχεια όλες οι προετοιμασίες για την παρουσία της χώρας στις ευρωπαϊκές διεργασίες.

Ο κ. Σαμαράς αναμένει το οριστικό ναι των άλλων δύο αρχηγών, ώστε να συνεννοηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να λάβει και τυπικά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από δεκαπέντε υπουργούς και είκοσι υφυπουργούς, με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου