Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η ελληνική κρίση με τη ματιά των ξένων ανταποκριτών


Εν μέσω οικονομικής κρίσης και εκλογικών διεργασιών, πάνω από 600 ξένοι ανταποκριτές βρίσκονται στην Αθήνα για να καλύψουν τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Ανταποκριτές απ' όλο τον κόσμο, απεσταλμένοι τηλεοπτικών καναλιών, ραδιοφώνων, εφημερίδων, ακόμα και ιστοσελίδων βρίσκονται στην Αθήνα αναμεταδίδοντας στις χώρες τους τον παλμό των εξελίξεων.

«Όταν ήρθα στην Αθήνα δεν μπορούσα να πιστέψω πόσοι ξένοι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στην Ελλάδα. Όλοι οι Έλληνες είναι πολύ φιλικοί και δέχονται να σου μιλήσουν», εξηγεί ο ανταποκριτής του ιταλικού τηλεοπτικού δικτύου LA 7, Νταμιάνο Φικονέρι.

H ανταποκρίτρια του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC, Κάθριν Μπόιλ που ήρθε στην Ελλάδα για να καλύψει τις εκλογές, μαζί με έξι άτομα από το γραφείο της Ευρώπης και άλλα τέσσερα από τις ΗΠΑ λέει: 

«Είμαστε μεγάλη αποστολή, καθώς τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικά. Πέρα από τα καθαρά οικονομικά ή εκλογικά στοιχεία, εμάς μας ενδιαφέρει κυρίως η ανθρώπινη διάσταση, τα βιώματα του κόσμου και τα προβλήματά του. Αν και πολλές φορές ο κόσμος μας αντιμετωπίζει με δυσπιστία, οι Έλληνες πάντα παραμένετε ευγενικοί και έτοιμοι να βοηθήσετε. Αυτό που μου έκανε μεγάλη έκπληξη είναι η ψυχολογία του κόσμου. Επικρατεί ένας πεσιμισμός στην Αθήνα που φαίνεται ότι χειροτερεύει με την κρίση. Νομίζω ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι να αλλάξουν προς το καλύτερο», εξηγεί στο ΑΜΠΕ η ανταποκρίτρια του CNBC.
ant1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου