Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει σήμερα τα τρίτα του γενέθλια


Τα τρίτα του γενέθλια γιορτάζει σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης με μουσικές εκδηλώσεις. Θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα με είσοδο τρία ευρώ.

Οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία, από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, να απολαύσουν μουσικά συγκροτήματα και διακεκριμένους σολίστες σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε έργα του 20ού αιώνα.

Στο μουσικό πρόγραμμα συμμετέχουν: Expromte, Guitarte, Duo βιολί-πιάνο (Παπαγιανάκη-Μαντζουράτου), Ritornello, Συγκροτήματα Ελληνικών Οργάνων Μ. Καρπάθιου και Γ. Λυκούρα, Συγκρότημα «Χρυσέα Φόρμιγξ», Quinteto Ξύλινων Πνευστών Q-Innegal, Duo Κιθάρα-Μαντολίνο, Duo Βιολί και Πιάνο (Χριστοδούλου-Νεοφυτίδου), Συγκρότημα «Κίθαρις» του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, Trio Solvista, Guitar 4-Tune, Trio λυρικών καλλιτεχνών.

Στις 8:30 το βράδυ, στο ισόγειο του Μουσείου, η Χορωδία της ΕΡΤ θα παρουσιάσει δωδεκανησιακά έργα του Γ. Κωνσταντινίδη και αποσπάσματα από συνθέσεις των Javier Busto και Lajos Bardos, ενώ στις 9:30 το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής και η Χορωδία της ΕΡΤ, θα παρουσιάσουν έργα των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Παπαδημητρίου και Ξαρχάκου.

«Το μουσείο βελτίωσε και εμπλούτισε τις συλλογές του, αλλά προχωρήσαμε και στην υλοποίηση διαφόρων προγραμμάτων που σχετίζονται με την επικοινωνία του μουσείου προς το κοινό, με προγράμματα ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και στην ολοκλήρωση στατιστικής έρευνας βάσει της οποίας αποδεικνύεται ότι το 25% των επισκεπτών, έρχονται για δεύτερη ή τρίτη φορά στο μουσείο» ανέφερε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Δημήτρης Παντερμαλής.

Και πρόσθεσε «Είναι πολύ σημαντικό σε τόσο δύσκολους καιρούς να πιάνει κανείς τον παλμό, γι΄αυτό το λόγο κι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε το μουσείο ακόμα πιο ελκυστικό στο κοινό, χαρίζοντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να ξεφεύγει για λίγο από τη γκρίζα πραγματικότητα». 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου