Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Νέος πρόεδρος της Βουλής ο Μεϊμαράκης



Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο νέος πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, έπειτα από μυστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια. Υπέρ της εκλογής του ψήφισαν 223 βουλευτές, από τους συνολικά 290, ενώ βρέθηκαν 66 λευκά ψηφοδέλτια και ένα άκυρο. 

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εκλογής αντιπροέδρων, όπου από τη ΝΔ προτεινόμενοι είναι για τη θέση του α' αντιπροέδρου ο Γιάννης Τραγάκης, του β' αντιπροέδρου ο Θανάσης Νάκος και του γ' αντιπροέδρου ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Για τις θέσεις των κοσμητόρων προτείνονται οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Κουκοδήμος και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ για τις θέσεις των γραμματέων προτείνονται οι βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης, Χρήστος Δήμας, Κώστας Κατσαφάδος και Μάξιμος Σενετάκης.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του τέταρτου αντιπροέδρου προτείνεται ο Γιάννης Δραγασάκης, ενώ για τη θέση του κοσμήτορα προτείνεται ο Νάσος Αθανασίου και για τη θέση του γραμματέα η Μαρία Μπόλαρη.

Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο Νίκος Βούτσης, ενώ Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι οι βουλευτές Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Παπαδημούλης και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Από το ΠΑΣΟΚ, για τη θέση του πέμπτου αντιπροέδρου θα προταθεί ο βουλευτής Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Από τους Ανεξάρτητους Έλληνες θα προταθεί για τη θέση του έκτου αντιπροέδρου η βουλευτής Μαρία Κόλλια Τσαρουχά.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην εκλογή του έβδομου αντιπροέδρου, από την Χρυσή Αυγή. Ο κ. Μεϊμαράκης άφησε  ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην καλυφθεί η θέση, αν ο προτεινόμενος της Χρυσής Αυγής δεν συγκεντρώσει τις 75 ψήφους  που απαιτούνται.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου