Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αρδευτικά έργα στη Θεσπρωτία με προϋπολογισμό... ένα ευρώ!

Με ένα ευρώ θα φτιαχτούν δύο αρδευτικά έργα στη Θεσπρωτία, σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης...
 
"Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν" λέει το γνωστό άσμα και έτσι είναι, αφού μέσα στη γενική αναστάτωση που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, κάποιοι συνεχίζουν να μην βάζουν μυαλό. 

Όπως λοιπόν έγινε γνωστό μετά από ερώτηση που υπέβαλε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη, αρδευτικά έργα που έχουν σχεδιαστεί να γίνουν στο νομό, έχουν προϋπολογισμό...ένα ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα, το έργο στη Σκάλα Φιλιατών (Β΄φάση) και εκείνο των Σπαθαραίων εντάχθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2009 στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 2,6 και 3,4 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα. Μετά τις εθνικές εκλογές εκείνης της χρονιάς όμως, τα δύο αυτά έργα βγήκαν από το πρόγραμμα, με τη δικαιολογία ότι "δεν συνεισφέρουν στην καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και την αγροτική ανάπτυξη της χώρας".

Τον Μάιο του 2011 μπήκαν στο Εθνικό Σχέδιο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά με εγκεκριμένη πίστωση ενός ευρώ...

Να σημειωθεί ότι υπάρχει και τρίτο έργο, στη Χότχοβα, το οποίο αρχικά είχε προϋπολογισμό 4,4 εκατομμύρια ευρώ και αφού ακολούθησε την ίδια πορεία, εντάχθηκε και πάλι με 500.000 ευρώ.

Πηγή: vdella.com     
news247.gr    Ανθή Κουτσουμπού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου