Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Συνελήφθησαν πέντε στελέχη εταιρειών για φοροδιαφυγή

Η Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σχημάτισε δικογραφία για φοροδιαφυγή από πέντε εταιρείες με τη μέθοδο της μεταξύ τους διακίνησης εικονικών τιμολογίων.

Μετά από ελέγχους στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων εταιρειών, συνελήφθησαν πέντε άτομα, τρεις πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι, ένας επιβλέπων λογιστής καθώς κι ένας διαχειριστής των εταιρειών, ενώ αναζητείται ο 45χρονος πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος μίας εταιρείας.

Η συνολική αξία των 115 εικονικών τιμολογίων που διακίνησαν μεταξύ τους, ανέρχεται στα 5.892.704,43 ευρώ.

Πρόκειται για εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, παραγωγής και εμπορίας CD’s και DVD’s, ανακύκλωσης, έκδοσης βιβλίων και διαφημιστικών προϊόντων, καθώς και  διαφήμισης και γραφικών τεχνών. 

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στις εγκαταστάσεις, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στοιχεία, που σχετίζονται με κακουργηματικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ από την αξιολόγηση αυτών των στοιχείων, διαπιστώθηκε η έκδοση και λήψη εικονικών φορολογικών παραστατικών (τιμολογίων), για ανύπαρκτες συναλλαγές κατά το χρονικό διάστημα από 07.01.2010 έως 30.09.2011.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου