Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πρώην δημοτικός αστυνομικός ο αρχηγός της συμμορίας με τα καλάσνικοφ



Ένας 30χρονος πρώην δημοτικός αστυνομικός από την Τρίπολη είναι ο αρχηγός της νέας συμμορίας με τα καλάσνικοφ που έχει διαπράξει τους τελευταίους μήνες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, κοσμηματοπωλεία, σπίτια και γραφεία.

Ο ο 34χρονος είχε κατηγορηθεί αρχικά για ληστεία που είχε διαπράξει στις 15 Οκτωβρίου 2010 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην πλατεία Κολοτρώνη στην Τρίπολη με λεία 25.000 ευρώ, ενώ για τη ληστεία αυτή, είχε κατηγορηθεί και η 27χρονη φίλη του, η οποία είχε και ομολογήσει.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν χθες πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και τον πρώην δημοτικό αστυνομικό. Κατέσχεσαν μεταξύ άλλων, 3 πιστόλια, 14 γεμιστήρες, 2 περίστροφα, 10 γεμιστήρες πιστολιών διαφόρων διαμετρημάτων, περίπου 1.000 φυσίγγια, 3 επιθετικές και 3 αμυντικές χειροβομβίδες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν από το 2010 πληροφορίες ότι ο 34χρονος σχετιζόταν και με την ληστεία που σημειώθηκε το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς, σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Πεύκη, όπου μετά την ληστεία οι δράστες άρχισαν να γαζώνουν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που τους είχαν εντοπίσει στο Μενίδι.

Έκτοτε ο 30χρονος οργάνωσε μαζί με άλλα άτομα μία νέα συμμορία κακοποιών που πραραγματοποίησε 14 ληστείες σε σούπερ μάρκετ, εννέα ληστείες σε κοσμηματοπωλεία,  24 ληστείες σε σπίτια, μία ληστεία σε εταιρεία καθαρισμού και μία ληστεία σε οδηγό οχήματος. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου