Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μπαρόζο: "Μπράβο στην Ελλάδα"



Eύσημα στην Ελλάδα απέδωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, για τις προσπάθειες που καταβάλλει να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, κατά τη διάρκεια παρουσίασης των προτάσεων της Κομισιόν, για την έξοδο της Ευρωπης από την κρίση.

"Μπράβο στην Ελλάδα", είπε ο Μπαρόζο και πρόσθεσε "Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα, αυτό το φθινόπωρο, να φθάσει στο σημείο καμπής και να προχωρήσει στην εξυγίανση της οικονομίας της, εφαρμόζοντας τις δεσμεύσεις της. Αν υλοποιήσει τις ρυθμίσεις που προωθεί θα καταφέρει να μείνει στο ευρώ".

"Η ανάπτυξη είναι η ψυχή του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου της αγοράς, η οποία δημιουργεί θέσεις εργασίας, υποστηρίζει τα πρότυπα της ζωής μας", τόνισε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε ότι "Η Ευρώπη έχει μία ψυχή. Αυτή η ψυχή μπορεί να μας δώσει τη δύναμη και την αποφασιστικότητα να κάνουμε ό, τι πρέπει να κάνουμε", ενώ έκανε λόγο για κρίση πολιτικής αξιοπιστίας στην Ε.Ε. και υπογράμμισε ότι "η Ευρώπη χρειάζεται νέα κατεύθυνση, νέες ιδέες και νέο τρόπο σκέψης".

"Η Ευρώπη πρέπει να εξελιχθεί προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών.΄Εχουμε ανάγκη να προχωρήσουμε προς μία ομοσπονδία εθνών-κρατών. Αυτό έχουμε ανάγκη. Είναι ο πολιτικός μας ορίζοντας", κατέληξε.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου