Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Φορολογικός συντελεστής 28% για επαγγελματίες


Eνα νέο σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να περιληφθεί στο  νέο φορολογικό νομοσχέδιο που είναι προαπαιτούμενο για να λάβει η Ελλάδα τη δόση των 31,5 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο είναι να φορολογούνται 800.000 επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις με συντελεστή 28%, από το πρώτο ευρώ, χωρίς κανένα αφορολόγητο.

Επίσης, με 28% να φορολογούνται ενιαία και οι Ανώνυμες Εταιρείες και οι ΕΠΕ επί του συνόλου των καθαρών κερδών, είτε αυτά διανέμονται στους μετόχους είτε όχι.

Τα νέα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν την κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών, εκτός αυτών που αφορούν δαπάνες για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, την μείωση του πρόσθετου αφορολόγητου ορίου για τους αναπήρους κατά 50% και την πλήρη κατάργησή του για τις οικογένειες με παιδιά, ενώ θα καταργηθεί και η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων από τους φορολογούμενους.

Το προηγούμενο σχέδιο όριζε να φορολογούνται οι επιτηδευματίες με συντελεστή 35% ή με κλιμακωτούς συντελεστές 20%, 25%, 35%. Με την νέα πρόταση μειώνεται η αρχική επιβάρυνση του 35%, αλλά και πάλι οι επαγγελματίες θα πληρώσουν πρόσθετη φορολογία σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου