Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Εννέα πρόεδροι των ΗΠΑ και οι διάσημοι Χολιγουντιανοί φίλοι τους

Από τον JFK που τα έτσουζε με τον Sinatra, μέχρι τον Nixon που τα έλεγε με τον Elvis οι ηγέτες της Αμερικής είχαν αναπτύξει στενούς δεσμούς με τη βιομηχανία του θεάματος. 
John F. Kennedy, Frank Sinatra
Το 1960, ο Kennedy επισκέφθηκε τον Sinatra στο Sands Hotel στο Λας Βέγκας για να δει το σόου της "συμμορίας" του, Rat Pack. Οι δυο τους έγιναν τόσο στενοί φίλοι, που ο Sinatra ηχογράφησε μία ειδική version του "High Hopes" ως το τζινγκλάκι της καμπάνιας του JFK. Αλλά το 1962 η σχέση τους κλονίστηκε, όταν ο πρόεδρος επισκέφθηκε το Palm Springs και ακολουθώντας την συμβουλή του αδερφού του, Robert, απέφυγε τον Frank και αντ' αυτού πήγε στο σπίτι του αντιπάλου του, Bing Crosby. 
Lyndon Johnson, Carol Channing
 
Καθότι μεγάλος ζηλιάρης της δόξας του Kennedy, ο πρόεδρος Johnson πέταξε στα σύννεφα όταν η καμπάνια του απέκτησε το δικό της soundtrack από τα χείλη της Channing, η οποία τραγούδησε το "Hello, Lyndon" στο ρυθμό του "Hello, Dolly", κατά τη διάρκεια του συνεδρίου των Δημοκρατικών το 1964. Για να την ευχαριστήσει την προσκάλεσε το 1967 για να τραγουδήσει στον Λευκό Οίκο, όπου οι δυο τους έκαναν μαζί και μία στροφή στην πίστα. 
Gerald Ford, Chevy Chase
 
Αν και ο Chase στο Saturday Nght Live είχε παρουσιάσει τον Gerald Ford ως έναν αδέξιο άνθρωπο - και ίσως να είχε συμβάλει στην ήττα του το 1967 - οι δυο τους , που εδώ έχουν φωτογραφηθεί μαζί σε γεύμα που είχα παρατεθεί για τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς ανταποκριτές το 1976, έγιναν κολλητοί φίλοι.
Calvin Coolidge, Louis B. Mayer
 
Το 1930 ο μεγιστάνας των στούντιο Mayer (κέντρο) κάλεσε τον πρόεδρο Coolidge (αριστερά) να επισκεφθεί την MGM, όπου ο πρώην πρόεδρος είδε το κινηματογραφικό μιούζικαλ "The March of Time". Η ηθοποιός Mary Pickford (πέρα δεξιά) επίσης ήταν στο παρεάκι.  
George Bush, Dana Carvey
 
Το 1992, ο πρόεδρος Bush είδε τον Dana Carvey να τον μιμείται στο Saturday Night Live και επειδή του άρεσε πολύ κάλεσε αυτόν και την γυναίκα του να περάσουν μία νύχτα στον Λευκό Οίκο.
Richard Nixon, Elvis Presley
 
Το 1970, ο Presley πήγε στον Λευκό Οίκο απροειδοποίητα - αφού έγραψε ένα γράμμα στον πρόεδρο Nixon, όπου έλεγε "Έχω κάνει μία σημαντική έρευνα σχετικά με τη χρήση ναρκωτικών και την πλύση εγκεφάλου από κομμουνιστές και είμαι στη μέση του όλου πράγματος, όπου μπορώ και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ". Με αυτό τον τρόπο ο Elvis ζητούσε να γίνει Μέγας Πράκτορας στον πόλεμο ενάντια των ναρκωτικών. Αν και στην αρχή υπήρχε μία παγωμάρα ανάμεσά τους, ο πρόεδρος αργότερα του έδωσε μία θέση στη δίωξη ναρκωτικών, αποκαλώντας τον 'ειδικό βοηθό".   
Barack Obama, Jay Leno
 
O πρόεδρος Obama έχει πάει πέντε φορές στο "The Tonight Show" του Jay Leno, δύο μόλις εβδομάδες πριν τις εκλογές. Μάλλον ο Jay πρέπει να φέρνει και γούρι στο Barack για να τον έχει προτιμήσει τόσες φορές και σε τέτοια κρίσιμη για εκείνον περίοδο. Στην τελευταία εκπομπή οι δυο τους σχολίασαν τον Richard Mourdock σχετικά με αυτά που είπε για τους βιασμούς και έκαναν πλάκα για τον Donald Trump. 
Ronald Reagan, Michael Jackson
 
Όπως ο Nixon έδωσε "αξίωμα" στο Presley, έτσι και ο πρόεδρος Reagan βράβευσε τον στρατιωτικά ντυμένο Jackson στον Λευκό Οίκο το 1984 για τον ενεργό ρόλο του στην εκστρατεία ενάντια της οδήγησης σε κατάσταση μέθης. 
Bill Clinton, Steven Spielberg
 
Ήταν στον Λευκό Οίκο και συγκεκριμένα στο γεύμα προς τιμή του Boris Yeltsin υπό την προεδρεία του Clinton (1994), όταν ο Spielberg, David Geffen και Jeffrey Katzenberg αποφάσισαν να δημιουργήσουν την DreamWorks. Στη φωτογραφία, που τραβήχτηκε το 1998, οι δυο τους έχουν πάει για γκολφ στο Maple Run Golf Course στο  Maryland. 

cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου