Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Αρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούση



Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας της Χρυσής Αυγής, Κώστα Μπαρμπαρούση, ο οποίος διώκεται για τις επιθέσεις κατά μικροπωλητών στο Μεσολόγγι, με 218 ψήφους υπέρ, 3 κατά, ένα λευκό κι ένα «παρών».

Μέλη της Χρυσής Αυγής μαζί με τον βουλευτή Κώστα Μπαρμπαρούση πήγαν στις 8 Σεπτεμβρίου στη λαϊκή του Μεσολογγίου και έπειτα στη λαϊκή της Γαβαλούς στη Μακρυνεία, όπου τα μέλη της Χρυσής Αυγής απώθησαν αλλοδαπούς μικροπωλητές, κλωτσώντας τα εμπορεύματα και τους πάγκους τους.

Μετά τα επεισόδια, τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που είχε διατεθεί για την προσωπική ασφάλεια του Κώστα Μπαρμπαρούση, καθώς, συμμετείχε στα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. 

Σε βάρος του αστυνομικού μάλιστα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για αδικήματα που επισείουν την ποινή της απόταξης.
 
Η ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα και για τα αιτήματα για άρση ασυλίας άλλων τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, των Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Γιώργου Γερμενή.
 
Ο κ. Κασιδιάρης κατηγορείται για συνέργια σε ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη το 2007, ενώ οι κ.κ. Ηλιόπουλος και Γερμενής κατηγορούνται για την εμπλοκή τους στις επιθέσεις κατά αλλοδαπών μικροπωλητών στο πανηγύρι της Ραφήνα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου