Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Διώτης: «Ηταν παράνομο το υλικό. Το CD το κράτησε ο κ. Βενιζέλος»


Στους πολιτικούς του προϊσταμένους, πρώην υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Βαγγέλη Βενιζέλο, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ έστρεψε τα βέλη του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης βάζοντάς τους στο επίκεντρο της εισαγγελικής έρευνας.
 
Με τις εξηγήσεις του Γιάννη Διώτη και του προκατόχου του Γιάννη Καπελέρη έκλεισε ο κύκλος της έρευνας που διενεργούν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης αναζητώντας ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες στην τροχιά που ακολούθησε η λίστα από όσα χέρια, πολιτικών και μη προσώπων, πέρασε από την ημέρα που... προσγειώθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. 
 
«Περί τα μέσα Ιουνίου 2011 ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μου απέστειλε ένα USB. Αυτό παραδόθηκε ατύπως και χωρίς να συνοδεύεται από οποιαδήποτε εντολή περί χειρισμού του εκ μέρους του υπουργού», αναφέρει στο υπόμνημα που κατέθεσε ο κ. Διώτης προσδιορίζοντας τον ρόλο του Γ. Παπακωνσταντίνου. 
 
Το επίμαχο υλικό, το οποίο ως μη νόμιμο αποδεικτικό μέσο δεν αποτέλεσε αντικείμενο ερευνών του ΣΔΟΕ, παρέδωσε ο κ. Διώτης στον διάδοχο του Γ. Παπακωνσταντίνου και σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο, ο οποίος συμφώνησε με την άποψή του ότι δεν μπορούσε να ερευνηθεί στην ουσία του.                                                                           
                                   
«Κράτησε το USB, δεν μου έδωσε οποιαδήποτε εντολή και έκτοτε δεν έγινε ποτέ άλλοτε λόγος γι' αυτό ούτε κάποια  ενέργεια μέχρι την αποχώρησή μου από το ΣΔΟΕ, αφού σύμφωνα με τη νομική πεποίθησή μου δεν θεώρησα αναγκαίο να κρατήσω αντίγραφο. Προς τι άλλωστε;», διερωτάται ο Ι. Διώτης. 
 
Εξάλλου, όπως επισημαίνεται στο 18σέλιδο υπόμνημα που κατέθεσε χθες μαζί με τον δικηγόρο του Νίκο Λίβο, «δεν είχα λόγο να ασχολούμαι με παράνομης και αμφίβολης αξιοπιστίας "λίστες", επειδή είχα δώσει εντολές για τη διερεύνηση στοιχείων που προέκυπταν από άλλους καθ' όλα νόμιμους καταλόγους ονομάτων». 
 
Ο κ. Διώτης χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την κατηγορία ότι δήθεν έβλαψε το Δημόσιο και απευθυνόμενος προς τους άλλοτε συναδέλφους του επισημαίνει: «Αισθάνομαι, ενόψει της εκ μέρους σας μάλλον εντυπωσιοθηρικής διατύπωσης  των κατηγοριών που με αφορούν, ότι δεν καλούμαι να απαντήσω στον φυσικό μου δικαστή, αλλά μάλλον σε όσους δημιουργούν και διακινούν εντυπώσεις ή "βγάζουν το ψωμί τους" από αυτές».

tanea.gr      ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΙΝΑ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου