Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Ρατσιστική επίθεση με αλυσίδες σε Ελληνοαιγύπτιο

Ενας 21χρονος Ελληνοαιγύπτιος έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης από ομάδα ακροδεξιών, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν άγρια με αλυσίδες, το βράδυ της Παρασκευής. 

Αιμόφυρτος ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε με περιπολικό στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα και στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. 
Τα τραύματα από τον ξυλοδαρμό είναι έντονα στο πρόσωπό του, ενώ υπέστη μερική τύφλωση στο αριστερό του μάτι.
«Ηταν 3-4 άτομα και φορούσαν μαύρα. Είχαν μαζί τους 2-3 σκυλιά τα οποία προέτρεπαν να με δαγκώσουν. Κατάλαβα ότι είναι Ελληνες επειδή με έβρισαν. Αρχισα να τους λέω ότι και εγώ είμαι Ελληνας, αλλά δεν με άφηναν. "Ελληνας ε;" μου απαντούσαν και συνέχισαν να με χτυπούν με αλυσίδες» ανέφερε το θύμα στην ιστοσελίδα www. 1againstracism.gr. 
 Η επίθεση σημειώθηκε στις 21:30 στην πλατεία Αττικής και παρά το γεγονός ότι υπήρχε κόσμος στο σημείο, κανείς δεν παρενέβη. Ο 21χρονος βρισκόταν μέσα σε τρόλεϊ. ΄Οταν κατέβηκε στη στάση, 3-4 μαυροντυμένοι άντρες, μαζί με σκυλιά, μόλις τον είδαν του επιτέθηκαν. 
Οπως έγινε γνωστό, ο 21χρονος σπούδασε σε ελληνικό σχολείο στο Κάιρο και στην Αθήνα συνέχισε τις σπουδές του στους υπολογιστές. Εχει πάρει την ιθαγένεια από τον πατέρα του, ο οποίος έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. 
Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι. 
ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου