Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Όταν η βλακεία γίνεται πολιτική μάχη

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αναρωτιέται τι από όλα όσα υποστήριξε ο Γιώργος Κατίδης είναι αλήθεια και διαπιστώνει ότι η ανίκητη βλακεία είναι πολλές φορές πιο επικίνδυνη από έναν σκόπιμο χαιρετισμό. Μία βόλτα στα Social Media θα σας πείσει...


 Έκανε ότι έκανε, δεν ήξερε και πως να το δικαιολογήσει... Αρχικά ο χαιρετισμός απευθυνόταν στον Παυλή, μας είπε.

Ακολούθως ο συμπαίκτης του έσπευσε να τον δικαιολογήσει βάζοντας στο κόλπο και την κοπέλα του Κατίδη, κάπου στην Ιταλία. Εν συνεχεία μάθαμε από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή ότι δεν ήξερε καν τι συμβόλιζε ο χαιρετισμός.

Και ως κερασάκι στην τούρτα της αντίφασης, κάθισε η ομολογία ότι τον είχε δει κάπου στο διαδίκτυο από μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να κερδίσει σεβασμό καλώντας το πλήθος που βρισκόταν απέναντί του να σηκωθεί. Δεν γνώριζε το "Εγέρθητι", αλλά ήξερε το... «Όρθιοι"!

Το πολιτικό σκηνικό στήθηκε με αστραπιαίες παρεμβάσεις. "Θέλει η που...να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει" όπως λέει και μία παροιμία. Οι λεπτολόγοι της αποκαλούμενης και ως "μνημονιακής κυβέρνησης" εθίχθησαν και άρχισαν να ζητούν εξηγήσεις. Ασφαλώς κι εγώ αηδίασα βλέποντας τον Κατίδη να χαιρετάει όπως χαιρέτισε, όμως εγώ δεν έχω μουρλάνει τον κόσμο στα χαράτσια ούτε τον έχω αναγκάσει να ζει στην ανέχεια, άρα νομίζω έχω ένα δικαίωμα παραπάνω να παραπονεθώ επειδή θεωρώ ότι αυτή η πράξη συνιστά ντροπή για την ομάδα που αγαπώ και η οποία για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες δεν είναι απλά ένα ποδοσφαιρικό κλαμπ.

Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της δεν άφησε την ευκαιρία να χαθεί. Έσπευσε να καρπωθεί τις δάφνες της πράξεως του Κατίδη και να τον... εντάξει στο δυναμικό της δικαιολογώντας την χειρονομία του και επικροτώντας την κίνησή του. Και μεταξύ μας, ως στρατηγική επιλογή, ήταν ορθή. Από τη στιγμή που τα πιστεύω τους εκφράστηκαν μέσα από τον χαιρετισμό του και επιβεβαιώθηκαν από την ίδια την ομολογία του ποδοσφαιριστή, άδραξαν την ευκαιρία και απέστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Στο σήμερα...

Και κάπως έτσι, ο άσχετος με την πολιτική _ και τούτο το πιστεύω, εκτός αν πρόκειται για διχασμένη προσωπικότητα ενός ανθρώπου που χτυπάει τατού κάποιου ράπερ και παράλληλα έχει εντρυφήσει στην ακροδεξιά προσέγγιση _  Γιώργος Κατίδης έγινε το πολιτικό πρόσωπο της ημέρας προκαλώντας έναν ασύλληπτο διχασμό στα Social Media. Αποδεικνύοντας ότι η βλακεία είναι κάποιες φορές περισσότερο επικίνδυνη και από τη σκοπιμότητα.

Φτάσαμε στο σημείο, ξημερώματα Κυριακής, περασμένες 4, να εξελίσσεται ένας ανελέητος βομβαρδισμός χυδαίων αντεγκλήσεων για το αν ο χαιρετισμός είναι νεοναζιστικός ή αρχαιοελληνικός, όταν ο ίδιος ο Κατίδης είχε πει ότι δεν είχε ιδέα τι ακριβώς συμβόλιζε.

Οι καμμένοι από τις κυβερνητικές αποφάσεις συμπολίτες μας (και ειδικά οι νεαρότερης ηλικίας και ελαφρώς... ανιστόρητοι στο τι πρεσβεύει η ΑΕΚ) πήραν το μέρος του ποδοσφαιριστή από αντίδραση σε όσους τον σιχτίριζαν, κατηγορώντας τους ότι ήταν πολιτικά στημένοι! Βρήκαν δηλαδή σε έναν αμφιλεγόμενο χαιρετισμό (όπως θέλει τον ερμηνεύει ο καθένας - για μένα προσωπικά είναι της ντροπής και της απέχθειας) το πάτημα για να θυμίσουν ότι "πρέπει να ξεβρομίσει ο τόπος", όπως χαρακτηριστικά έλεγαν. Δεν ήξερα ότι είχες τέτοια δύναμη βρε Γιώργο Κατίδη...

Στο τέλος της ημέρας, ο μεγάλος χαμένος είναι ο ποδοσφαιριστής. Η επίθεση της Original 21 συνιστά πράξη διωγμού από την ΑΕΚ, οι αντιδρώντες ωστόσο σε αυτή την τοποθέτηση του μεγαλύτερου κινήματος οργανωμένων οπαδών είναι πολλοί. Η διοίκηση της ΠΑΕ παραμένει εξαφανισμένη και δεν γνωρίζει τι να πράξει. Να καλύψει τον ποδοσφαιριστή; Να ρίξει περισσότερο λάδι στη φωτιά; Να περιμένει τον καπνό να πέσει; Ως τώρα επιλέγει τη σιωπή. Μην μας κάνει... "ντα" και κανένας μάνατζερ. Μην μας θυμώσει και ο Φωτίου...

ΥΓ. Δυστυχώς για την ΑΕΚ μιλάμε... Η πολυεπίπεδη σήψη της αποκαλύπτεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Ακόμα και από ένα άμυαλο και προβληματικό παιδί το οποίο δεν ξέρει που βρίσκεται και τι πράττει, κάνει τη φανέλα που δεν φανταζόταν στα πιο τρελά όνειρά του πατσαβούρι για να χαιρετήσει όπως χαιρέτησε και μετά λέει 3-4 αντιφατικές δικαιολογίες για να καλύψει τον εαυτό του. Συγγνώμη Γιώργο Κατίδη, αλλά αν όλα αυτά φέρουν αρνητικές συνέπειες στην καριέρα σου, ο μοναδικός και απόλυτος υπεύθυνος είσαι εσύ και κανένας άλλος...

sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου