Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Χωρίς συμφωνία με τρόικα αναχώρησε για Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης


Δίχως αποτέλεσμα κατέληξαν οι πολύωρες διαπραγματεύσεις στο Προεδρικό μεταξύ της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας και του κλιμακίου της τροίκας το βράδυ του Σαββάτου. 

Παρά τα επιχειρήματα της κυπριακής πλευράς η εκπρόσωπος του ΔΝΤ εμμένει στη θέση αυτή.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει να εφαρμοστεί το μοντέλο της Λαϊκής Τράπεζας και στην Τράπεζα Κύπρου.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ντέλια Ντελκουλέσκου, φέρεται να έχει οδηγίες από τη Κριστίν Λαγκάρντ να εμμείνει στον διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε «καλή» και «κακή» κατά το πρότυπο της Λαϊκής Τράπεζας, και έπειτα να υπάρξει συγχώνευση των δύο «καλών» τμημάτων των δύο τραπεζών.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί στις 7.15 το πρωί της Κυριακής, με ειδική πτήση για τις Βρυξέλλες, όπου θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας.

Όπως επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε μία πολύ λεπτή φάση.

"Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Στις 7.00 το βράδυ είναι προγραμματισμένη συνεδρία του Eurogroup με αποκλειστικό θέμα τη δανειακή σύμβαση με την Κύπρο. Καθόλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες, οι αρχηγοί των κομμάτων θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο και θα διαβουλεύονται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη".

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου