Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Στην τράπεζα Πειραιώς τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής στην Ελλάδα



Στην τράπεζα Πειραιώς καταλήγουν τελικά τα υποκαταστήματα Κύπρου και Λαϊκής στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, σε δηλώσεις του αναφέρει ότι "ανταποκριθήκαμε στην ανάγκη να προστατευτούν απόλυτα οι καταθέτες των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει από ελληνικής πλευράς βοήθεια στα σχέδια εξόδου της Κύπρου από την κρίση. 

Σε μυστική συνάντηση αργά το βράδυ της Πέμπτης, των κ.Σαμαρά, κ.Βενιζέλου και κ.Κουβέλη, ελήφθη η απόφαση για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Η κυπριακή Προεδρία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι επήλθε συμφωνία με «επωφελείς όρους» για τη Λευκωσία, για την πώληση των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά από συνομιλία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, συμφωνήθηκε να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε «Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα. Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της».

Αναλυτές, αλλά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης, εκτιμούσαν ότι η Λαϊκή θα απορροφηθεί από την Πειραιώς και η Κύπρου από την Alpha Bank. 

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου