Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Νεκρός ο Μπόρις Μπερεζόφσκι


Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του στο Σάρεϊ της Βρετανίας ο εξόριστος ρώσος μεγιστάνας Μπόρις Μπερεζόφσκι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού δικτύου Sky News, αυτοκτόνησε.
 

Η εκδοχή αυτή όμως δεν επιβεβαιώνεται.

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι υπήρξε στενός συνεργάτης του Γέλτσιν και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην άνοδο του διαδόχου του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην εξουσία. 

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όμως, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη Ρωσία, μετά το σκάνδαλο ξεπλύματος χρήματος στην Aeroflot, καθώς είχε πλέον κακές σχέσεις με τον Πούτιν. Ζήτησε και πήρε πολιτικό άσυλο στη Βρετανία, όπου ηγήθηκε ομάδας πολέμιων του Πούτιν, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρώην πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών, Αλεξάντερ Λιτβινένκο, που βρήκε φρικτό θάνατο από ραδιενεργό πολώνιο.

Ο θάνατός του ανακοινώθηκε από τον Τιμ Μπελ, τον εκπρόσωπό του, ο οποίος είπε ότι ενημερώθηκε από τον ρώσο δικηγόρο του Μπερεζόφσκι, τον Αλεξάντερ Ντομπροβίνσκι.

Ο ρώσος μεγιστάνας βρίσκοταν τον τελευταίο καιρό σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αναγκάστηκε να πουλήσει τους πίνακές, καθώς και άλλα πράγματα. 

Η Σκότλαντ Γιαρντ διεξάγει έρευνα για το θάνατο του Μπερεζόφσκι.

Ειδικά εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό της αστυνομίας και ερευνητές ειδικευμένοι σε πυρηνικές, ραδιολογικές, βιολογικές και χημικές απειλές ερευνούν το σπίτι του Ρώσου δισεκατομμυριούχου.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου