Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ο βασιλικός υιός είναι ο πιο βαρύς διάδοχος των τελευταίων 100 ετών


Αγόρι γέννησε η Κέιτ Μίντλετον

Παροξυσμός επικρατεί στη Βρετανία με τους πολίτες να αδημονούν να δουν το βασιλικό βρέφος του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Εκτός από τους γονείς του βασιλικού υιού που πλέουν σε πελάγη ευτυχίας, ένα ολόκληρο έθνος είναι σε παραλήρημα για... μία φωτογραφία που θα απεικονίζει τον πιο βαρύ διάδοχο του βρετανικού θρόνου των τελευταίων 100 ετών.

 Δημοσιογράφοι και φωτογράφοι έχουν κατασκηνώσει έξω από την μαιευτική πτέρυγα του Saint Mary' s προκειμένου να είναι πρώτοι που θα απαθανατίοσυν το βασιλικό βρέφος με τα στοιχήματα για τον τρίτο κατά σειρά διάδοχο του θρόνου να δίνουν και να παίρνουν. Το μωρό γεννήθηκε 3, 8 κιλά και σύμφωνα με την "Daily Mail", οι γιατροί της Κέιτ έπεσαν... έξω με το μέγεθός του. Το βρέφος γεννήθηκε μεγαλύτερο απ΄ ότι περίμεναν γιατί πήρε.. ημέρες . Επιπλέον, η γνωστοποίηση του βάρους του βασιλικού βρέφους έσπασε το πρωτόκολλο. Για να φέρει η Κέιτ στον κόσμο τον τρίτο διάδοχο του βασιλικού θρόνου, πέρασαν δέκα ώρες . Δέκα λεπτά πριν ανακοινωθεί επισήμως η άφιξη του μωρού, η Κέιτ και ο σύζυγός της, γιόρτασαν με δύο πίτσες από το Zizzi' s το χαρμόσυνο γεγονός. Εξάλλου, η πανευτυχής Κέιτ χρειαζόταν υδατάνθρακες μετά την δεκάωρη προσπάθεια, σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα. Την ίδια ώρα, τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το όνομα που θα λάβει το βασιλικό βρέφος . Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, τα ονόματα "Tζορτζ" και "Τζέιμς" είναι τα επικρατέστερα με τα γραφεία στοιχημάτων να τρίβουν τα χέρια τους βλέποντας ότι έχουν δουλειές με φούντες. Πάντως, όπως σχολιάζουν τα βρετανικά ΜΜΕ , το ζήτημα του ονόματος εξελίσσεται σε παιχνίδι για γερά νεύρα. Το όνομα του μωρού μπορεί να ανακοινωθεί σε δέκα μέρες, μπορεί όμως να γίνει γνωστό και κατά την αποχώρηση της Δούκισσας του Κέιμπριτζ από την μαιευτική πτέρυγα του Saint Mary' s- άγνωστο πότε. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι , για το όνομα του μπαμπά του Ουίλιαμ οι Βρετανοί περίμεναν μια εβδομάδα και για του παππού του Κάρολου ένα ολόκληρο μήνα. Η ευφορία που επικρατεί στη χώρα του Ντέιβιντ Κάμερον είναι τέτοια που ακόμα και οικονομολόγοι πιστεύουν πως ο τρίτος διάδοχος του θρόνου θα κάνει καλό και στην οικονομία της χώρας. Διακεκριμένος οικονομικός αναλυτής στη Βρετανία υποστηρίζει ότι η άφιξη του βασιλικού μωρού θα ενισχύσει τους οκονομικούς δείκτες. "Ακόμα και η εγκυμοσύνη της Κέιτ είχε θετικές επιπτώσεις στην οικονομία. Από τον Απριλίο έως τον Ιούνιο, όπου η αγωνία άρχισε να κορυφώνεται στην Βρετανία για την άφιξή του βασιλικού βρέφους, ο οικονομικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,.6% , ποσοστό διπλάσιο από το αντίστοιχο περσινό διάστημα", δηλώνει στον βρετανικό Τύπο. 

 Οι εορτασμοί για τον ερχομό του νέου πρίγκιπα θα συνεχιστούν και σήμερα. Συγκεκριμένα, 103 κανονιοβολισμοί θα ριχτούν προς τιμήν του βασιλικού μωρού, οι 62 από τον Πύργο του Λονδίνου και άλλοι 41 από το Γκριν Παρκ. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι, η γέννηση του νέου βασιλικού μέλους έφερε στο προσκήνιο και ένα σημαντικό ιστορικό στοιχείο. Για πρώτη φορά από το 1894 και την εποχή της βασίλισσας Βικτορίας, η εν ζωή βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, εν προκειμένω η Ελισάβετ έχει τρεις στη σειρά διαδόχους του βρετανικού θρόνου. Αυτό είχε συμβεί το 1894 όταν γεννήθηκε ο δισέγγονος της βασίλισσας Βικτορίας και μελλοντικός Εδουάρδος

proto thema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου