Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Εκτροχιασμός τρένου στη Γαλλία με νεκρούς και τραυματίες


Εκτροχιασμός τρένου στη Γαλλία με νεκρούς και τραυματίες
Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στη Γαλλία, με προορισμό τη Λιμόζ που εκετελούσε το υπ' αριθμόν 3657 δρομολόγιο.
Το δυστύχημα συνέβη στις 17.15 (τοπική ώρα). Συγκεκριμένα έχουν εκτροχιαστεί τέσσερα από τα επτά βαγόνια του τρένου την ώρα που επέβαιναν σε αυτό περίπου 350 άτομα.

Η υπερταχεία κατευθυνόταν προς τη Limoges και εκτροχιάστηκε στην περιοχή Bretigny-sur-Orge (27 χιλιόμετρα νοτίως της γαλλικής πρωτεύουσας). Η πληροφορία για τους οχτώ νεκρούς μεταδίδεται και από τη Le Parisien.

Το βρετανικό BBC μεταδίδει και αυτό από μέρους του ότι η αμαξοστοιχία τύπου intercity είχε μόλις εξέλθει από τον αστικό ιστό του Παρισιού κατευθυνόμενο προς τη Λιμόζ, όταν εκτροχιάστηκε, προσκρούοντας σε πλατφόρμα σταθμού λίγο μετά τις 6 μ.μ. τοπική ώρα.

Ο τοπικός βουλευτής Μισέλ Πουζόλ σημείωσε ότι οι μονάδες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών βρίσκονται ήδη στο σημείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Libération, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε το δυστύχημα, χωρίς ωστόσο να δύναται να μιλήσει για απολογισμό θυμάτων.

Αυτόπτης μάρτυρας, επιβάτης βαγονιού το οποίο δεν εκτροχιάστηκε, έκανε λόγο για ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό και πολλούς ανθρώπους σε "άσχημη κατάσταση".

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου