Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση δημοτικών αστυνομικών έξω από τα γραφεία της ΝΔ


Κλειστή η λωρίδα της λεωφόρου Συγγρού στην κάθοδο. Συνομιλίες Μητσοτάκη - Μπακογιάννη με τους διαμαρτυρόμενους (Vid)

Δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΔ, στη λεωφόρο Συγγρού.
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ από CDemo83


Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας οι δημοτικοί αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξή τους στο πρόγραμμα κινητικότητας.

Νωρίτερα, οι δημοτικοί αστυνομικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην λεωφ. Συγγρού, όπου είχαν συνάντηση με στελέχη της ΝΔ.

Σύμφωνα με τους ίδιους, εκ μέρους της ΝΔ υπήρξε δέσμευση για απορρόφηση όλων των δημοτικών αστυνομικών σε νέες θέσεις, όπως στην ΕΛ.ΑΣ. ή τις φυλακές ή τους δήμους.

Κλειστή παραμένει η λωρίδα της λεωφόρου Συγγρού στην κάθοδο της.

Με τους διαμαρτυρόμενους έξω από τα γραφεία της ΝΔ συνομίλησαν Μητσοτάκης - Μπακογιάννη

Από την κεντρική είσοδο, παρόλο που ήταν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της δημοτικής αστυνομίας και σχολικοί φύλακες, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το πολυνομοσχέδιο, επέλεξαν να μπουν στα γραφεία της ΝΔ στην Λ. Συγγρού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη, προκειμένου να συμμετέχουν στην συνάντηση που είχε οριστεί. Αντιθέτως, ο κ. Μιχελάκης προτίμησε να μπει από την πίσω πόρτα.

Τόσο ο υπουργός όσο και η βουλευτής της ΝΔ συνομίλησαν με το συγκεντρωμένο πλήθος για λίγα λεπτά.

Ο κ. Μητσοτάκης τους εξήγησε ότι δεν κινδυνεύουν όσοι τηρούν τα κριτήρια. Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι, όπως θα δείτε και στο βίντεο του ζήτησαν να υπάρξει συγκεκριμένη διάταξη για αυτό κάτι με το οποίο όπως φαίνεται δεν συμφώνησε ο υπουργός.

"Επειδή σας πήρα επί των ημερών μου ξέρω πόσο πολύ αξίζετε. Δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό. Ξέρω τα προσόντα σας, ξέρω τα πτυχία σας… Κανείς δεν είπε ότι δεν αξίζετε", τους είπε η κ. Μπακογιάννη μεταξύ άλλων.

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 60 πόλεις σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την Δευτέρα. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια 10.30 το πρωί, στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Την Τρίτη , ημέρα της 24ωρης πανεργατικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα κάνουν προσυγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Καραϊσκάκη. Την ίδια ημέρα, θα μείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και οι δήμοι.

Το ίδιο βράδυ στις 20.30, παραμονή της ψήφισης του πολύ-νομοσχεδίου, θα γίνει πανελλαδικό συλλαλητήριο στην πλ. Συντάγματος, με τη συμμετοχή όλων των κλάδων εργαζομένων του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα. Θα πραγματοποιηθεί ολονύχτια διαμαρτυρία - περικύκλωση της Βουλής και συναυλία συμπαράστασης.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου οι αιρετοί να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα.

Αλλαγές και ματαιώσεις στα δρομολόγια των τρένων του ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην γενική απεργία που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπάρξουν από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη ματαιώσεις των δρομολογίων.

Παράλληλα την Τρίτη, ημέρα της γενικής απεργίας δεν θα διεξάγονται τα δρομολόγια του μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο. Περισσότερες πληροφορίες στο επιβατικό κοινό παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr

Στην Ελευσίνα και στις Σκουριές

Για την Δευτέρα 15 Ιουλίου, στις 20.00 υπάρχει κάλεσμα έξω από την πύλη των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, από τους Πολίτες Κατά της Ρύπανσης των ΕΛΠΕ, με αίτημα "Δε θέλουμε τις χορηγίες σας,θέλουμε την υγεία μας! Σταματήστε την ρύπανση, τώρα, άμεση λήψη μέτρων".

Επίσης, πορεία διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους τέσσερις συλληφθέντες ταπό την Ιερισσό, τη Δευτέρα, 15 Ιουλίου, και ώρα 10:00 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου από τις Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής - Θεσσαλονίκης ενάντια στα Μεταλλεία Χρυσού.
 
NEWS247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου