Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σε κλοιό καταλήψεων οι δήμοι της χώρας

Υπό κατάληψη τελούν, το ένα μετά το άλλο, πολλά δημοτικά κτίρια στην Αττική, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε πολλούς δήμους της χώρας, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΟΕ - ΟΤΑ σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εμφανίζονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους φθάνοντας ενδεχομένως έως και το κλείσιμο του αμαξοστασίου της υπηρεσίας καθαριότητας, κάτι όμως που δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.

Σε κλοιό καταλήψεων οι δήμοι της χώρας
Η Ομοσπονδία αποφάσισε χθες την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της, με καταλήψεις δημαρχείων και υπηρεσιών, ύστερα και από την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει διατάξεις για την κατάργηση της ειδικότητας των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών.
Σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων προχώρησαν από νωρίς το πρωί δημοτικοί υπάλληλοι και μέλη της δημοτικής αστυνομίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΠΟΕ - ΟΤΑ κατά της κινητικότητας και των απολύσεων στο Δημόσιο, ενώ όλο και περισσότερα γραφεία δήμων της χώρας τελούν υπό κατάληψη.

Εκτός από το κτίριο της οδού Λιοσίων όπου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 300 άτομα, ανάμεσα στα καταληφθέντα δημοτικά κτίρια στην Αττική περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής εκείνα της Νίκαιας, του Ελληνικού, του Αγίου Δημητρίου καθώς και τα δημαρχεία Ηλιούπολης και Αργυρούπολης. Συγκεντρωμένο πλήθος βρίσκεται και έξω από τα κτίρια των Δήμων Αιγάλεω, Νέας Σμύρνης, Ταύρου, Αγίας Παρασκευής, Ιλίου, Αρτέμιδας.

Σε κλοιό καταλήψεων οι δήμοι της χώρας

Στη Θεσσαλονίκη, δημοτικοί αστυνομικοί προχώρησαν το πρωί σε μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης. Επικεφαλής της πορείας τέθηκαν 16 οχήματα της δημοτικής αστυνομίας ενώ ακολούθησαν μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και πεζοί, οι οποίοι κρατούσαν πανό με τα αιτήματά τους.

Στην Πάτρα, πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου, οδηγούμενα από τα αυτοκίνητα της Δημοτικής Αστυνομίας, τα οποία έχουν θέσει σε λειτουργία τους φάρους και τις σειρήνες τους.
Μετά την πορεία οι εργαζόμενοι πρόκειται να κατευθυνθούν στα διόδια του Ρίου, όπου θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό.
Οι συνελεύσεις και οι ενημερωτικές συγκεντρώσεις, ταυτόχρονα με καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών υπηρεσιών, θα συνεχισθούν και αύριο, καθώς οι κατά τόπους σύλλογοι θα επιλέξουν το πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους.
Εντωμεταξύ, αυτήν την ώρα πραγματοποιείται κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΟΕ ΟΤΑ προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη μορφή και την έκταση των κινητοποιήσεων.

Στο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας έχουν τεθεί όλα τα ενδεχόμενα κινητοποιήσεων, ακόμη και αποχή από την αποκομιδή απορριμμάτων. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, για την τύχη των σκουπιδιών θα αποφασίζουν οι κατά τόπους δήμοι.

Το Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα απέχουν από τα καθήκοντά τους ενώ τη Δευτέρα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στο Σύνταγμα.

Επιπλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ θα προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να κριθεί αντισυνταγματικό το πολυνομοσχέδιο ενώ το ίδιο ζητεί να κάνει η ΚΕΔΕ αλλά και οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου, τις οποίες καλεί να συμμαχήσουν όλες μαζί σε ένα κοινό μέτωπο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου