Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ MEDIASET Αύριο η κρίσιμη ετυμηγορία για τον Μπερλουσκόνι

Με την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίσθηκε σήμερα το απόγευμα στην Ρώμη η δίκη του πρώην πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την υπόθεση της απάτης στον όμιλό του Mediaset, με τους δικηγόρους να υποστηρίζουν ότι «ο πελάτης τους θα έπρεπε να αθωωθεί αμέσως από την κατηγορία της φορολογικής απάτης κατά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων». Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και η κρίσιμη ετυμηγορία αναμένεται αύριο.

Ο Φράνκο Κόπι, επικεφαλής των δικηγόρων του μεγιστάνα, τόνισε ότι «λόγω του σάλου που προκλήθηκε γύρω από την δίκη αυτή αποφάσισε τελικώς να μην ζητήσει αναβολή», υπογραμμίζοντας επίσης ότι «ο Μπερλουσκόνι θα έπρεπε να έχει αθωωθεί από την πρώτη στιγμή».

«Ζητούμε την ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης του εφετείου, διότι η συμπεριφορά του πελάτη μας δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αδίκημα» πρόσθεσε ο Κόπι.

Νωρίτερα, ο συνάδελφός του Νικολό Γκεντίνι είχε εκμυστηρευθεί ότι «αυτή η δίκη έχει μετατραπεί σε νυχτερινό του εφιάλτη» και ότι «δεν υπάρχει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο».

Οι ανώτατοι δικαστές στη Ρώμης αποφάσισαν στη συνέχεια να διακόψουν την ακροαματική διαδικασία, ανακοινώνοντας ότι «αύριο στις 12.00 ώρα Ιταλίας» θα συνεδριάσουν για να καταλήξουν στην τελική τους απόφαση. Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας αναμένεται για αύριο το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει καταδικασθεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης (τα τρία έχουν παραγραφεί) και σε πενταετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για φορολογική απάτη κατά την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων του ομίλου Mediaset.

Κατά την αγόρευσή του, ο γενικός εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ζήτησε να επικυρωθεί η κύρια καταδίκη, αλλά πρότεινε να μειωθεί η ποινή της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων από πέντε σε τρία χρόνια. Σύμφωνα με δήλωση του Φαμπρίτσιο Τσικίτο, στελέχους του κεντροδεξιού κόμματος του Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας, αύριο το πρωί μέλη του κόμματος και υποστηρικτές του Καβαλιέρε, αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, στη Ρώμη, για να του εκφράσουν την συμπαράστασή τους. 
 
ethnos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου