Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ανθρώπινη αλυσίδα κατά του ρατσισμού γύρω από την Ακρόπολη

Περίπου 2.500 παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ "αγκάλιασαν" την Ακρόπολη, στέλνοντας μήνυμα για συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις  

 
Ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από την Ακρόπολη σχημάτισαν την Παρασκευή (21/03) περίπου 2.500 παιδιά όλων των εθνικοτήτων και ΑμεΑ, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού.

Με σύνθημα "Αγκαλιάζουμε την Ακρόπολη, Αγκαλιάζουμε τη Δημοκρατία, Αγκαλιάζουμε την Ανθρωπότητα", τα παιδιά τραγούδησαν για την ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη των ανθρώπων, χωρίς διακρίσεις.

Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Μουσείο της Ακρόπολης με τους Αντώνη Ρέμο και Μελίνα Ασλανίδου και με τη συμμετοχή του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή. Παράλληλα έγιναν δρώμενα από τα παιδιά του δημοτικού σχολείου "Παλλάδιο" υπό την επιμέλεια του θεάτρου "Δώρα Στράτου". Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η ηθοποιός Έλντα Πανοπούλου.

Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, οι υπουργοί Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γιώργος Σούρλας.
 
news24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου