Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο κασκαντέρ του Μπρους Λι σε... νέες περιπέτειες εκβιασμών


Στα νιάτα του υπήρξε κασκαντέρ του Τσακ Νόρις και του Μπρους Λι. Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα, διάλεξε την καριέρα στο έγκλημα...

Ο 52χρονος Βασίλης Βαρελάς, γνωστός στα χολιγουντιανά στέκια με το παρατσούκλι «Μπίλης ο Καναδός», κατηγορείται ότι μέσα από τη φυλακή της Κέρκυρας, όπου εκτίει ποινή κάθειρξης δις ισόβια για ανθρωποκτονία, διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.

Ολα ξεκίνησαν όταν καταστηματάρχες από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα επισκέφθηκαν τη ΓΑΔΑ και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Οπως κατήγγειλαν οι μαγαζάτορες, συγκεκριμένα άτομα τούς ζητούσαν κάθε εβδομάδα ποσά 150-250 ευρώ για «να μη συμβεί τίποτα κακό» στα νυχτερινά κέντρα τους.

Οι Καλαματιανοί δεν ήθελαν να καταγγείλουν το γεγονός στην αστυνομία της περιοχής λόγω φόβου.
Ακολούθησε η διερεύνηση των πληροφοριών από τους αξιωματικούς του Τμήματος Εκβιαστών. Με παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Καλαμάτα, Αθήνα, Σαλαμίνα και άλλες περιοχές της Αττικής συνελήφθησαν συνολικά οκτώ φερόμενα ως μέλη της οργάνωσης. Ολοι τους είναι Ελληνες υπήκοοι, ηλικίας από 23 έως 48 ετών. Κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση είναι επιπλέον έξι άτομα.

Ως «αρχηγός» της σπείρας ταυτοποιήθηκε ο 52χρονος κρατούμενος Βασίλης Βαρελάς.
Ο γνωστός κακοποιός έχει κατηγορηθεί -μεταξύ άλλων- για το συμβόλαιο θανάτου που εκτελέστηκε τον Νοέμβριο του 2011 στη Μεσσηνία, με θύμα τον 35χρονο Φελίμ Μεζάι από την Αλβανία και τον μόλις 2,5 χρονών γιο του.

Ο πατέρας πυροβολήθηκε στο πρόσωπο και το παιδί μαχαιρώθηκε στον λαιμό...

Στην Αμερική

Ο Βαρελάς είχε αναζητήσει στις αρχές της δεκαετίας του '80 την τύχη του στην Αμερική. Ηταν πυγμάχος και μάλιστα ανίκητος, και αυτό τον διευκόλυνε τελικά να βρει δουλειά ως κομπάρσος-κασκαντέρ του Τσακ Νόρις αλλά και του Μπρους Λι.

Η καριέρα του στην Αμερική δεν τον κράτησε και ο «Μπιλ ο Καναδός» επέστρεψε στην Ελλάδα.
Εκτοτε έχει εμπλακεί σε διάφορες υποθέσεις, μέχρι την πρόσφατη της διπλής δολοφονίας...
Μάλιστα, σήμερα, χτυπημένος από καρκίνο στον λάρυγγα, ο 52χρονος φέρεται να συντόνιζε τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης με λαρυγγόφωνο...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου