Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ο Ερντογάν απαγόρευσε το Twitter στην Τουρκία



Ο τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε την απειλή του και έκλεισε την πλατφόρμα του Twitter στην Τουρκία 

«Τώρα έχουμε και εντολή από το δικαστήριο. Ξεριζώνουμε το Twitter. Δεν με νοιάζει τι λέει η διεθνής κοινότητα. Όλοι θα γίνουν μάρτυρες της δύναμης της Τουρκικής Δημοκρατίας», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Προύσα, δέκα ημέρες πριν από τις κρίσιμες δημοτικές εκλογές.

Διχασμό προκάλεσε στην ηγεσία της Τουρκίας η απόφαση αυτή του Ερντογάν. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, διαφοροποίησε τη θέση του και καταδίκασε την απόφαση Ερντογάν. Μάλιστα, με μήνυμά του στο Twitter, κατήγγειλε τον αποκλεισμό από την κυβέρνηση της πρόσβασης στο Twitter ως απαράδεκτο.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος γράφει στα μηνύματά του:  "Οι κοινωνικές πλατφόρμες  μέσων μαζικής ενημέρωσης δεν μπορεί να κλείσουν. Επίσης έχω αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν... η παρέμβαση στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείται είναι τεχνικά αδύνατο".

Τον Φεβρουάριο ο Ερντογάν είχε κάνει λόγο για «λόμπι» που στοχοποιεί την κυβέρνησή του μέσω μηνυμάτων στο Twitter, ενώ στις 6 Μαρτίου είχε απειλήσει να κλείσει το Facebook και το You Tube, εάν χρειαστεί, μέσω του αμφιλεγόμενου νόμου για το διαδίκτυο. 

Σημειώνεται ότι το YouTube είχε απαγορευθεί επανειλημμένα στην Τουρκία την προηγούμενη δεκαετία.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου