Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Σεισμός 6,1 στη Λευκάδα – Έγινε αισθητός ως την Αθήνα

Σεισμός 6,1 στη Λευκάδα – Έγινε αισθητός ως την Αθήνα

- Σεισμός που έγινε αισθητός όχι μόνο σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία που βρίσκονται κοντά - Τα Ρίχτερ ταρακούνησαν την Αχαϊα, την Ηλεία ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός ως και την Αθήνα 

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό ινστιτούτο το μέγεθος είναι 6,1 και το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά της Λευκάδας.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Κ. Παπαζάχο η ένταση του σεισμού μπορεί να είναι μεγαλύτερη.


Ο σεισμός σημειώθηκε στις 9:10 και σύμφωνα με τους σεισμολόγους εντάσεται στα φαινόμενα που έχουν σχέση με το ρήγμα της Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές σε κτήρια. Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στο νησί αλλά δεν υπάρχει καμιά αναφορά για ζημιές, δήλωσε ο δήμαρχος Λευκάδας Κων. Δρακονταειδής.

Μέχρι στιγμής οι αναφορές από ολόκληρο το νησί αναφέρουν μεν μεγάλη ανησυχία των κατοίκων ωστόσο κανείς υπεύθυνος δεν έχει πληροφορία για ζημιές ή θύματα. Σχολεία και δημόσια κτήρια άντεξαν, όπως και το νοσοκομείο της πόλης που είναι ένα κτήριο το οποίο έχει υποστεί φθορές στο παρελθόν. Για προληπτικούς λόγους ασθενείς και νοσηλευτικό προσωπικό βγήκαν από το κτήριο, ωστόσο δεν φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου