Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Δεν υπήρξε βλάβη - «Εξωτερικοί παράγοντες» προκάλεσαν συντριβή του αεροσκάφους

Δεν υπήρξε βλάβη-«Εξωτερικοί παράγοντες» προκάλεσαν συντριβή του αεροσκάφους 
 
Αποκλείει την εκδοχή της βλάβης ή σφάλματος του πιλότου, η ρωσική εταιρεία Kogalymavia στην οποία ανήκε το μοιραίο Airbus που συνετρίβη στην χερσόνησο του Σινά, αποδίδοντας την αεροπορική τραγωδία σε «εξωτερικούς παράγοντες». 

Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, αλλά επισήμαναν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και η ανάλυση των στοιχείων από τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Kogalymavia δήλωσε σήμερα ότι είναι αδύνατον το Airbus να διαλυθεί στον αέρα εξαιτίας τεχνικής βλάβης ή σφάλματος του πιλότου και ότι «η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι συνετρίβη εξαιτίας εξωτερικής δραστηριότητας», όπως κάποια «συγκεκριμένη μηχανική δράση κατά του αεροσκάφους».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το πλήρωμα δεν είχε καμία επαφή με το έδαφος για να αναφέρει τυχόν προβλήματα στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτήσης και επεσήμανε ότι η αεροπορική εταιρεία δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει την ασφάλεια της πτήσης.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι κινητήρες του αεροσκάφους είχαν ελεγχθεί στις 26 Οκτωβρίου, χωρίς να διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα και ότι κατά τις πέντε τελευταίες πτήσεις πριν από τη συντριβή το πλήρωμα δεν είχε αναφέρει κανένα τεχνικό πρόβλημα στο σχετικό βιβλίο. Άλλος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι υπήρξε πρότερη ζημιά στην ουρά του αεροπλάνου το 2001, η οποία αποκαταστάθηκε και δεν μπορεί να θεωρηθεί παράγοντας που συνέβαλε στην συντριβή.

Δεν υπήρξε βλάβη-«Εξωτερικοί παράγοντες» προκάλεσαν συντριβή του αεροσκάφους

Ρώσοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι το αεροπλάνο διαλύθηκε στον αέρα, αλλά επισήμαναν ότι ακόμη είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν συμπεράσματα, ενώ εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε στο BBC ότι η τρομοκρατική ενέργεια δεν μπορεί να αποκλειστεί ως πιθανή αιτία για το πολύνεκρο δυστύχημα.

Το Airbus 321, το περασμένο Σάββατο, σκοτώθηκαν και οι 224 επιβαίνοντες.

Έφθασαν οι πρώτες σοροί στην Αγ. Πετρούπολη
 
Οι πρώτες 144 από τις 224 σορούς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος μεταφέρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην Αγία Πετρούπολη με αεροσκάφος της ρωσικής κυβέρνησης, ενώ ένα δεύτερο αεροσκάφος που θα μεταφέρει τις υπόλοιπες πρόκειται να απογειωθεί από το Κάιρο απόψε στις 20.00 (ώρα Ελλάδος), όπως ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Σβετέλσκι, υπεύθυνος του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A321 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Kogalymavia, στο οποίο επέβαιναν κυρίως Ρώσοι παραθεριστές, συνετρίβη το πρωί του Σαββάτου στη Χερσόνησο του Σινά, λίγο μετά την απογείωσή του, από το θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ με προορισμό την Αγία Πετρούπολη.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κήρυξε τη χθεσινή, ημέρα εθνικού πένθους.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου