Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Ιωάννινα: Δακρυγόνα και προσαγωγές σε επεισόδια έξω από εργοστάσιο (photos)

Ιωάννινα: Δακρυγόνα και προσαγωγές σε επεισόδια έξω από εργοστάσιο (photos)

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης (11/11) μεταξύ απεργών διαδηλωτών και ΜΑΤ, στην είσοδο του εργοστασίου «Γενική Ανακύκλωση ΑΕ» στα Ιωάννινα.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία για δεύτερη ημέρα, διαμαρτυρόμενοι για απολύσεις και μειώσεις μισθών. Στο πλευρό τους έχουν σωματεία, φορείς και δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Γύρω στις 7.30 το πρωί της Τετάρτης, απεργοί και ομάδα του ΠΑΜΕ ήρθαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ στην πύλη του εργοστασίου, καθώς σύμφωνα με τους εργαζόμενους, επιχειρήθηκε -με την επέμβαση της αστυνομίας- να λειτουργήσει απεργοσπαστικός μηχανισμός.
Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές οκτώ εργαζομένων, μεταξύ των οποίων βρίσκεται μία γυναίκα και σύμφωνα με άλλες πηγές, ένας άνδρας με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
ioannina epeisodia2

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη 11 Νοέμβρη, όλες οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «Γενικής Ανακύκλωσης» κρίθηκαν παράνομες από το Δικαστήριο Ιωαννίνων, μετά από σχετική αίτηση της εργοδοσίας. Η σημερινή απεργία γίνεται μετά από την προκήρυξή της από το ΕΚ Ιωαννίνων.
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καταγγέλλει «την κλιμακούμενη επιχείρηση τρομοκράτησης με χρήση βίας, ΜΑΤ και Χημικών εναντίον των εργαζομένων Απεργών στο εργοστάσιο «Γενική Ανακύκλωση» στα Γιάννενα, που αγωνίζονται ενάντια στις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών». 
 Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου