Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πράσινο φως από τον ESM για τα 2 δισ. ευρώ


Πράσινο φως από τον ESM για τα 2 δισ. ευρώ 
Το «πράσινο φως» στην εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα άναψε το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού

Σταθερότητας (ESM).

«Το Συμβούλιο των Διοικητών από τον ESM ενέκρινε την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα. Η απόφαση αυτή ακολουθεί την ολοκλήρωση της πρώτης ομάδας των προαπαιτούμενων. Η εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα θα χρησιμοποιηθεί κατά πρώτο λόγο για την εξυπηρέτηση του χρέους, καθώς και για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών και συγχρηματοδοτούμενων έργων που χρηματοδοτούνται από διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε.» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ESM.

Την έγκριση της εκταμίευσης των 2 δισ. ευρώ από το  Eurogroup -το οποίο συνεδριάζει από το μεσημέρι στις 16:00- και τη δέσμευση των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αναμένει σήμερα στις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης του Eurogroup, είναι πιθανό να υπάρξει επίσημη ενημέρωση από τον πρόεδρο, Γερούν Ντέισελμπλουμ και τον Επίτροπο Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Σαββατοκύριακο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως το Euroworking Group συφώνησε ότι η Ελλάδα εκπλήρωσε το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δόση από τον ESM.

Το Euroworking Group (EWG) εξέτασε το Σάββατο τα μέτρα που ψήφισε η Αθήνα και ο Γ.Ντάισελμπλουμ ανέφερε πως «στη βάση του τελικού σημειώματος τήρησης των συμφωνηθέντων, το EWG συφώνησε πως οι ελληνικές Αρχές ολοκλήρωσαν το πρώτο πακέτο προαπαιτούμενων και τα μέτρα στον χρηματοπιστωτικό τομέα που είναι απαραίτητα για την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση».

«Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την επίσημη έγκριση από την ESM της εκταμίευσης της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ» αναφέρε.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου