Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ο πιλότος του ρωσικού αεροσκάφους αρνείται ότι οι Τούρκοι πιλότοι τους προειδοποίησαν πριν την κατάρριψη

RUSSIAN PILOT

Ο πιλότος του ρωσικού αεροσκάφους που διασώθηκε αρνείται ότι οι Τούρκοι πιλότοι τους προειδοποίησαν πριν την κατάρριψη. 

Όπως μεταδίδει το BBC, o Konstantin Murakhtin μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αεροσκάφος τους δεν υπάρχει περίπτωση να παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.


Η Ρωσικές αρχές είπαν ότι ο Murakhtin διασώθηκε μετά από μια 12ωρη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν και οι ειδικές δυνάμεις. Ακόμη παραμένει ασαφές, αναφέρει το BBC, που βρίσκεται η σορός του δεύτερου πιλότου ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά όταν εκτινάχθηκε από το φλεγόμενο αεροσκάφος. 

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική θέση είναι ότι το μαχητικό είχε εισέλθει στον εναέριο χώρο της Τουρκίας, κάτι που διαψεύδει η ρωσική πλευρά. Από πλευράς του, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, έχει πει ότι στηρίζει την τουρκική θέση, απευθύνοντας ωστόσο έκκληση προς τις δύο πλευρές για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Νωρίτερα, ο τουρκικός στρατός φέρεται να έδωσε στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ακούγονται οι πιλότοι των F-16 της να προειδοποιούν το ρωσικό μαχητικό πριν το καταρρίψουν. Στο βίντεο ακούγεται μία φωνή στα αγγλικά λέγοντας: «Αλλάξτε άμεσα την πορεία προς Νότο. Σας μιλά η τουρκική πολεμική αεροπορία. Προσοχή. Πλησιάζετε σε τουρκικό εναέριο χώρο». Το ηχητικό μήνυμα μεταδόθηκε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου