Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Oι νεοναζί ξαναχτύπησαν τη Δημοκρατία - Δείτε το Βίντεο με τους δράστες να «βγαίνουν» από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής,

Oι νεοναζί ξαναχτύπησαν τη Δημοκρατία

Υπόδικοι βουλευτές επικεφαλής στα τάγματα εφόδου της ΧΑ που σκόρπισαν τον τρόμο στο Σύνταγμα. Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη δολοφονία Φύσσα, η εγκληματική οργάνωση συνεχίζει τη δράση της.

Τους τέσσερις φασίστες που επιτέθηκαν απρόκλητα στον βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο κατά το χθεσινό παμποντιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχει ταυτοποιήσει η ΕΛ.ΑΣ.

Εξετάζοντας καρέ καρέ τα βίντεο της φασιστικής επίθεσης, αλλά και τις εικόνες που προηγήθηκαν, οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας επιβεβαιώνουν ότι οι δράστες «βγήκαν» από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής, στο οποίο συμμετείχαν και βουλευτές του ναζιστικού μορφώματος.

Μετά την ταυτοποίησή τους, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο εντοπισμός και η σύλληψη των «πρωταγωνιστών» είναι θέμα χρόνου. Στο παρά πέντε γλίτωσε και ο Μ. Βαρβιτσιώτης.

Τραμπούκος κυνηγά και γρονθοκοπεί τον Γ. Κουμουτσάκο μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, οι οποίοι δεν τον συλλαμβάνουν
 
Τον άγριο προπηλακισμό καταδίκασαν όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου - η Χρυσή Αυγή κατά τη συνήθη πρακτική της αρκέστηκε να μιλήσει για «λάσπη» και «συκοφαντίες». Για ταυτοποιημένο στέλεχος της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό σε βάρος βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου. 
 
«Οι ακροδεξιοί τραμπούκοι οι οποίοι κρύφτηκαν, καπηλεύτηκαν ειρηνική εκδήλωση για εθνικά θέματα και με δειλό τρόπο προσέβαλαν και χτύπησαν βουλευτή, έχουν ταυτοποιηθεί και είναι θέμα χρόνου η σύλληψή τους. Οι ίδιοι τραμπούκοι προσέβαλαν βάναυσα και τον ιερό χώρο του Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη. Η αστυνομία έκανε ό,τι ήταν δυνατό για την προστασία του βουλευτή κ. Γιώργου Κουμουτσάκου. Δεν θα επιτρέψουμε παρόμοια περιστατικά, που προσβάλλουν τη δημοκρατία και τους εκπροσώπους του ελληνικού Κοινοβουλίου», τόνισε ο Νίκος Τόσκας.

Στη συγκέντρωση των Ποντίων, έντονη  ήταν η παρουσία του φασιστικού μορφώματος, που θέλησε να την «καπελώσει» με ενισχυμένη  παρουσία από τους βουλευτές της Ηλία  Κασιδιάρη, Ν. Μίχο, Α. Γρέγο, Κ. Μπαρ
Στη συγκέντρωση των Ποντίων, έντονη ήταν η παρουσία του φασιστικού μορφώματος, που θέλησε να την «καπελώσει» με ενισχυμένη παρουσία από τους βουλευτές της Ηλία Κασιδιάρη, Ν. Μίχο, Α. Γρέγο, Κ. Μπαρμπαρούση και Π. Ηλιόπουλο. Ο τελευταίος καταγράφεται λίγα μέτρα από έναν από τους δράστες της επίθεσης Ατομο με χαρακτηριστική φόρμα φεύγει από το μπλοκ της Χρυσής Αυγής και κινείται προς το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη....

Τα μέλη των ποντιακών σωματείων είχαν καλέσει χθες το απόγευμα σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κατά των δηλώσεων του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. Εντονη ήταν η παρουσία του φασιστικού μορφώματος, που θέλησε να «καπελώσει» τη συγκέντρωση, με «ενισχυμένη» παρουσία από τους βουλευτές της Ηλία Κασιδιάρη, Νίκο Μίχο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο και Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, στο πλευρό των Ποντίων, ήταν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. Οταν η πορεία έφτασε μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, λίγο μετά τις 5.30, μία ομάδα ατόμων που είχε βγει μέσα από το μπλοκ της ΧΑ ξεκίνησε την επίθεση σε βάρος του βουλευτή της ΝΔ. 

...Πλησιάζει τον Γ. Κουμουτσάκο και  επιτίθεται απρόκλητα στον βουλευτή
...Πλησιάζει τον Γ. Κουμουτσάκο και επιτίθεται απρόκλητα στον βουλευτή 
 
Ο βίαιος προπηλακισμός σημειώθηκε σε τρεις φάσεις. Αρχικά, οι δράστες πέταξαν μπουκάλια με νερά και άλλα αντικείμενα. Στη συνέχεια, πλησίασαν τον Γιώργο Κουμουτσάκο, του έδωσαν μπουνιά στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα ο βουλευτής να ματώσει και να σπάσουν τα γυαλιά του. Οταν γύρισε την πλάτη του, οι θρασύδειλοι φασίστες συνέχισαν να τον χτυπούν στο κεφάλι και το σώμα, με αποτέλεσμα να του σκίσουν και τα ρούχα. Ακόμη και όταν αιμόφυρτος προσπαθούσε να απομακρυνθεί, ένας ακόμη δράστης τον κλώτσησε στο σώμα του.

Στο βίντεο διακρίνεται ένα γεροδεμένο άτομο που προσπάθησε να τον προστατεύσει. Ο Γ. Κουμουτσάκος, αν και χτυπημένος, πήγε να μιλήσει για την επίθεση που μόλις είχε δεχθεί και ήρθε αντιμέτωπος με νέα λογομαχία.

...Με την μπουνιά του, το πρόσωπο του βουλευτή ματώνει και τα γυαλιά του σπάνε
...Με την μπουνιά του, το πρόσωπο του βουλευτή ματώνει και τα γυαλιά του σπάνε
 
Το περιστατικό σημειώθηκε πολύ γρήγορα και φαίνεται ότι οι παρόντες αστυνομικοί δεν είχαν τα αντανακλαστικά να αντιδράσουν. Η αστυνομία χρησιμοποίησε χημικά για να ελέγξει την κατάσταση στον Aγνωστο Στρατιώτη, ενώ οι συγκεντρωμένοι συνέχισαν την πορεία τους προς την τουρκική πρεσβεία στην περιοχή της Ρηγίλλης. 

«Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο ενήργησαν άμεσα με πρωταρχικό μέλημα να προφυλάξουν τη σωματική ακεραιότητα των βουλευτών και λοιπών ατόμων που δέχονταν επιθέσεις», σημειώνει ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Ωστόσο, καμία σύλληψη ή προσαγωγή δεν πραγματοποιήθηκε στο σημείο.

 
Μ. Βαρβιτσιώτης
Λίγο νωρίτερα, σε άλλο σημείο της συγκέντρωσης, ένας ακόμη βουλευτής της ΝΔ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από συγκεντρωμένους, που στιγμιαία κινήθηκαν απειλητικά σε βάρος του, αλλά πρόλαβε να αποχωρήσει.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», η ΕΛ.ΑΣ. έχει καταφέρει ήδη να ταυτοποιήσει τα άτομα που επιτέθηκαν απρόκλητα στον Γ. Κουμουτσάκο. Παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί τηρούν σιγήν ιχθύος σχετικά με τα στοιχεία που αφορούν στην ταυτότητά τους, προκειμένου να μη διαφύγουν και να συλληφθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, πηγές της Κατεχάκη αναφέρουν ότι οι δράστες ανήκουν στον χώρο της Χρυσής Αυγής και προέρχονται από την περιοχή της Δυτικής Αττικής - Μενίδι και Μέγαρα. Στη συγκέντρωση άλλωστε είχαν φτάσει πέντε λεωφορεία από εκεί.
Ενας από αυτούς φέρεται να έχει το ψευδώνυμο «γυμναστής». Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο συγκεκριμένος λέγεται ότι υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων. «Μπορεί να έχουμε άμεσα συλλήψεις», δήλωσε στο «Εθνος» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.

ethnos.gr      ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ - ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΠΙΝΤΕΛΑΣ

Δείτε εδώ το Βίντεο
πηγή:  pthemavodp.edgesuite.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου