Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Washington Post: Ο «αρχιτέκτονας» των επιθέσεων στο Παρίσι είναι νεκρός

Washington Post: Ο «αρχιτέκτονας» των επιθέσεων στο Παρίσι είναι νεκρός

Ο άνθρωπος που έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο στο Παρίσι, ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, είναι νεκρός, όπως δήλωσαν στην εφημερίδα «The Washington Post» δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας της Ευρώπης. 

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, ο «αρχιτέκτονας» των τρομοκρατικών επιθέσεων στη γαλλική πρωτεύουσα δεν βρισκόταν στη Συρία αλλά στο Παρίσι. Μάλιστα, τονίζουν ότι σκοτώθηκε σήμερα κατά τη διάρκεια των αστυνομικών επιχειρήσεων βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας. Οι ίδιοι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι ο αιμοδιψής τζιχαντιστής πιθανώς να προετοίμαζε άλλη μια τρομοκρατική επίθεση. 

Τζιχαντιστές είχαν ταμπουρωθεί σε κτίριο στο Σαν Ντενί για επτά ώρες μέχρι περισσότεροι από 100 αστυνομικοί και στρατιώτες να πραγματοποιήσουν έφοδο. Η εισαγγελία του Παρισιού επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης σκοτώθηκαν δύο ύποπτοι ενώ τραυματίστηκαν και πέντε αστυνομικοί. Σύμφωνα με τους δύο αξιωματούχους, ο Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ ήταν ένας από τους νεκρούς, μια πληροφορία που αναμένεται να ανακοινώσουν και επίσημα οι γαλλικές αρχές μέσα στην ημέρα. 

Ειδικές ομάδες της αστυνομίας συνέλεξαν δείγματα DNA και άλλα στοιχεία μετά από την ανατίναξη γυναίκας-καμικάζι στο κτίριο και φαίνεται να έχουν επιβεβαιώσει ότι ο Αμπαούντ είναι νεκρός.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου