Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Νέος σεισμός στην Τουρκία - Στους 523 έφτασαν οι νεκροί


Μία νέα σεισμική δόνηση 5,4 Ρίχτερ έπληξε σήμερα τη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο Καντιλί.

Ο νέος σεισμός έπληξε τις περιοχές Γιουκσέκοβα και Χακάρι, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και το Ιράν, νότια της επαρχίας Βαν και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πληροφορίες για νέα θύματα.

Ένας 19χρονος φοιτητής ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια, 91 ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στην πόλη 'Ερτζις της επαρχίας Βαν.


Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο νεαρός που ονομάζεται Μουχάμετ, βρέθηκε ζωντανός στα ερείπια τετραώροφου κτιρίου.

Η Διεύθυνση Εκτάκτων Καταστάσεων εκτίμησε σήμερα ότι υπάρχουν ακόμα επιζώντες κάτω από τα συντρίμμια.


Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών, οι νεκροί έφτασαν τους 523 και οι τραυματίες τους 1.650, ενώ 185 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί.

Ενώ οι προσπάθειες διάσωσης των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα συνεχίζονται από τους διασώστες, η Google μέσω της υπηρεσίας εντοπισμού της, αποφάσισε να συμβάλλει παρέχοντας στους πληγέντες του φονικού σεισμού ένα μέσο, ώστε να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους.


Οι χρήστες της υπηρεσίας έχουν τη δυνατότητα να αναφέρουν πληροφορίες, είτε για κάποιον αγνοούμενο, είτε για κάποιο θύμα που έχουν εντοπίσει, μέσω της τεράστιας βάσης δεδομένων της Google.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου