Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Φραστικό επεισόδιο μεταξύ Σαρκοζί και Κάμερον


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί εξαπέλυσε οξεία φραστική επίθεση στον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, στην διάρκεια της συνόδου κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες The Guardian και The Daily Telegraph, που επικαλούνται διπλωματικές πηγές, ο Σαρκοζί είπε στον Κάμερον «αηδιάσαμε να σας ακούμε να μας επικρίνετε και να μας λέτε τι να κάνουμε. Έχετε πει ότι απεχθάνεστε το ευρώ, δεν θέλετε η Βρετανία να ενταχθεί σε αυτό, και τώρα θέλετε να ανακατεύεστε στις συνόδους μας».

Η εφημερίδα Times του Λονδίνου έκανε επίσης λόγο περί φραστικού επεισοδίου ανάμεσα στους δύο ηγέτες, χωρίς όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες.

Ο Κάμερον από την πλευρά του, επέμεινε ότι η η κρίση στην ευρωζώνη πλήττει όλες τις οικονομίες, περιλαμβανομένης και της Βρετανίας.

Τόνισε ότι είναι «προς το συμφέρον της Μεγάλης Βρετανίας οι χώρες της ευρωζώνης να επιλύσουν τα προβλήματά τους» και πρόσθεσε «Υπάρχει όμως ο κίνδυνος οι χώρες της ευρωζώνης να λάβουν αποφάσεις για τον χρηματοοικονομικό τομέα που αφορούν ολόκληρη την ενιαία αγορά» χωρίς να διαβουλευθούν με τις χώρες-μέλη της ΕΕ που δεν ανήκουν στην ευρωζώνη.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου