Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Το κοριτσάκι που ανεβάζει στα 7 δισεκατομμύρια τον πληθυσμό της Γης



Τα επτά δισεκατομμύρια έφτασε ο πληθυσμός της Γης, με τρεις χώρες να διεκδικούν τη γέννηση του βρέφους που θα σπάσει το ρεκόρ κατοίκων του πλανήτη.

Η μικρή Φιλιππινέζα Ντανίκα Μέι Καμάτσο που γεννήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο στη Μανίλα και ζυγίζει 2,5 κιλά, επιλέχτηκε από τον ΟΗΕ να είναι το σύμβολο της αύξησης του πληθυσμού της Γης.

Τα Ηνωμένα ΄Εθνη έχουν κηρύξει την 31η Οκτωβρίου ως την ημέρα των «Επτά Δισεκατομμυρίων» σε μια προσπάθεια να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου στην αύξηση του πληθυσμού. 


Το όνομα Ντανίκα σημαίνει "πρωινό αστέρι". «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι ο κάτοικος της Γης με το νούμερο 7 δισεκατομμύρια», δήλωσε η μητέρα της, Καμίλ Νταλούρα.

Εκτός από τις Φιλιππίνες, άλλες δύο χώρες διεκδικούν τη γέννηση του μωρού που θα σπάσει το ρεκόρ των επτά δισεκατομμυρίων κατοίκων του πλανήτη.


Δύο περιοχές της Ρωσίας, η Καμτσάτκα και το Καλίνινγκραντ, διεκδικούν τον τίτλο.

Η χερσόνησος της Καμτσάτκα, ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε τη γέννηση ενός αγοριού που θα ονομαστεί Αλεξάντερ, 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

Στο Καλίνινγκραντ, ανάμεσα στην Πολωνία και στη Λιθουανία, διεκδικεί τον τίτλο ο Πιοτρ Νικολάγεφ, που γεννήθηκε στις 00:02 τοπική ώρα.

Στην Ινδία, η βρετανική οργάνωση Plan International ανακοίνωσε την γέννηση ενός κοριτσιού, της Ναργκίς στις 07:20 τοπική ώρα σε κέντρο υγείας του Μαλ, ενός απομακρυσμένου χωριού του κρατιδίου Ουτάρ Πραντές.


Δώδεκα χρόνια πριν, για το ρεκόρ των έξι δισεκατομμυρίων, ο ΟΗΕ είχε επιλέξει "ως νικητή" τον Αντνάν Νέβιτς, ο οποίος γεννήθηκε στο Σαράγεβο, όμως αυτή την φορά ο οργανισμός αποφάσισε να μην ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία με αποτέλεσμα αρκετές χώρες να διεκδικούν τον τίτλο.

TZAKOY EΛΕΝΑ
πηγή φωτογραφιών: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου