Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Έγινε νεκροψία στο σώμα του Καντάφι

Πραγματοποιήθηκε τελικά νεκροψία στο σώμα του πρώην ηγέτη της Λιβύης, Καντάφι, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία, κατά τα οποία το θανατηφόρο τραύμα προκλήθηκε από όπλο. «Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό» δηλώνει γιατρός, που συμμετείχε στη διαδικασία.


Συγκεκριμένα, σε τηλεγράφημά του, το πρακτορείο Reuters επικαλείται ως πηγή του έναν από τους γιατρούς που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Όπως αναφέρεται, Λίβυοι γιατροί πραγματοποίησαν νεκροψία μέσα τη νύχτα. "Δουλέψαμε καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας", δηλώνει η πηγή, η οποία και αποκαλύπτει ότι το τραύμα που οδήγησε στο θάνατό του προήλθε από όπλο.

"Πέθανε από τραύμα που του προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο" είπε χωρίς να δώσεις περαιτέρω λεπτομέρειες. "Υπάρχουν ακόμα αρκετά ζητήματα να επιλυθούν. Πρέπει η έκθεση νεκροψίας να περάσει από το γενικό εισαγγελέα. Αλλά όλα θα αποκαλυφθούν. Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό", προσθέτει.

Η νεκροψία πραγματοποιήθηκε σε νεκροτομείο στη Μισράτα, περίπου 200 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης. Τοπικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι το σώμα του Καντάφι πλέον θα επιστρέψει στο ψυγείο του καταστήματος, όπου βρισκόταν σε δημόσια θέα.

Την ίδια ώρα το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι στη συνέχεια η σορός του Καντάφι θα παραδοθεί στην οικογένειά του. Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Seven Days News, που πρόσκειται στο καθεστώς Καντάφι, ο πρώην ηγέτης της Λιβύης είχε ζητήσει με σημείωμά του -λίγες μέρες πριν θανατωθεί- να ταφεί στη γενέτειρά του, τη Σύρτη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο σημείωμα ο Καντάφι φέρεται ακόμη να είχε ζητήσει η οικογένειά του, "ειδικά οι γυναίκες και τα παιδιά να έχουν καλή αντιμετώπιση"

"Ο λιβυκός λαός θα πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητά του, τα επιτεύγματά του, την ιστορία του και τους ήρωές του που τον εμπνέουν...θα πρέπει να συνεχίσει να αντιστέκεται στην όποια ξένη επιθετικότητα," φέρεται να έγραψε ο Καντάφι.

"Στέλνω τα χαιρετίσματά μου σε όλα τα μέλη της οικογένειάς μου, στη Λιβύη και σε όλους τους πιστούς ανθρώπους στον κόσμο που μας στήριξαν με την καρδιά τους," γράφει το σημείωμα. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι ο Καντάφι είχε δώσει το σημείωμα σε τρεις πιστούς του άνδρες και ένας από αυτούς το παρέδωσε στην ιστοσελίδα. Πάντως, η αυθεντικότητα του σημειώματος δεν έχει πιστοποιηθεί από ανεξάρτητη πηγή. ΜΜ

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου