Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

΄Ερευνα για τις συνθήκες θανάτου του Καντάφι ζητά η χήρα του


Η χήρα του Μουαμάρ Καντάφι ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από τον ΟΗΕ για τις συνθήκες θανάτου του συζύγου της, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Al Rai που εδρεύει στη Συρία.

«Καλούμε τα Ηνωμένα ΄Εθνη να ερευνήσουν τις συνθήκες του θανάτου του μουτζαχίντ (ιερού πολεμιστή) Μουαμάρ Καντάφι» δήλωσε η Σάφια Καντάφι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

"Είμαι υπερήφανη για το θάρρος που επέδειξε ο σύζυγός μου και οι γιοί μου που αντιμετώπισαν την επιθετικότητα 40 χωρών και των αντιπροσώπων τους επί έξι μήνες και πέθαναν ως μάρτυρες," πρόσθεσε.


Η Σάφια Καντάφι διέφυγε στην Αλγερία μαζί με την κόρη της Αϊσα και δύο από τους γιούς του Καντάφι, τον Χάνιμπαλ και τον Μοχάμεντ, τον Αύγουστο όταν οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στην Τρίπολη.

Η οικογένεια του Καντάφι ζήτησε τις σορούς του Μουαμάρ και του Μοτασίμ Καντάφι, καθώς και άλλων μαχητών-υποστηρικτών του λίβυου ηγέτη.


Παράλληλα, η φυλή του πρώην ισχυρού άνδρα της Λιβύης κάλεσε το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο να παραδώσει τις σορούς των μαρτύρων στη φυλή τους στη Σύρτη και να επιτρέψει την ταφή τους, σύμφωνα με τα ισλαμικά έθιμα.

Ο ΟΗΕ έχει ζητήσει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 69χρονου συνταγματάρχη, ενώ το Μεταβατικό Συμβούλιο διαμηνύει: "Δεν θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή σήμερα, ούτε άλλη ημέρα. Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα".

Εν τω μεταξύ, οι σοροί του Μουαμάρ Καντάφι και του γιου του, φυλάσσονται σε αποθήκη-ψυγείο κρεάτων σε εμπορικό κέντρο στη Μιζράτα, ώσπου να αποφασιστεί τι θα γίνει.

Παιδί που περιμένει να αντικρύσει τη σορό του Καντάφι

Έξω από το εμπορικό κέντρο σχηματίζουν ουρές εκατοντάδες Λίβυοι για να αντικρίσουν και να φωτογραφίσουν κι αυτοί τη σορό του ανθρώπου που ήταν ο ηγέτης τους για 42 ολόκληρα χρόνια και τώρα εκτίθεται σε ψυγείο.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου