Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Χιονοθύελλα σαρώνει τις ΗΠΑ



Τρεις νεκροί, αποκλεισμένοι δρόμοι, καθυστερήσεις σε δρομολόγια τρένων, ακυρώσεις πτήσεων και διακοπές της ηλεκτροδότησης είναι ο απολογισμός μιας ασυνήθιστης για την εποχή χιονοθύελλας στις ΗΠΑ.

Εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες στην ανατολική ακτή έχουν αιφνιδιαστεί από την χιονοθύελλα. Πολλές πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ τρεις άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με το CNN. 


Σε κάποιες περιοχές υπάρχει ήδη 15 εκατοστά χιόνι. Ακόμη και στο Central Park της Νέας Υόρκης μέχρι χθες το απόγευμα, αναφέρθηκε χιονόπτωση τριών εκατοστών.


Πάνω από 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι μεταξύ Μέριλαντ και Μασαχουσέτη, είναι χωρίς ηλεκτροδότηση, ενώ μόνο στην Νέα Υόρκη πάνω από 1,3 εκατομμύρια πελάτες είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. (όπου ένας «πελάτης» μπορεί να είναι ολόκληρη η πολυκατοικία με πολλά νοικοκυριά).


Σε ορισμένα μέρη, οι μετεωρολόγοι αναμένουν έως την Κυριακή χιονόπτωση μέχρι και 25 εκατοστά.

Χιόνι τον Οκτώβριο είναι ασυνήθιστο για τη Νέα Υόρκη. Η τελευταία χιονοθύελλα που έπληξε την πολιτεία καταγράφηκε το 1972 στις αρχές του φθινοπώρου.


Στο Central Park της Νέας Υόρκης, έχει καταγραφεί χιονόπτωση από το 1869 μόνο δύο φορές τον Οκτώβριο - αλλά ποτέ τόσο πολύ όσο τώρα.

TZAKOY EΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου