Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Η επικαιρότητα σε φωτογραφίες...

Γιουχάροντας χρηματιστές


ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ είναι η εικονιζόμενη 24χρονη Αμερικανίδα. Η νεανική της δροσιά πλημμυρίζει και η αμφίεσή της με τις μπογιές σώματος αποτυγχάνει παταγωδώς να της προσδώσει άγρια ή επιθετική όψη. Παρ' όλα αυτά όμως καθόλου δεν νομίζουμε ότι αυτά που ακούγονται από το στόμα της θα ενθουσίαζαν εκείνους στους οποίους απευθύνονται. Βλέπετε η ατίθαση νεαρή συμμετέχει στο αμερικανικό κίνημα των Αγανακτισμένων που φέρει την πολύ εύγλωττη ονομασία "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ" και πάνω από έναν μήνα τώρα συσπειρώνει καθημερινά εκατοντάδες ή χιλιάδες διαδηλωτές που καταγγέλλουν την απληστία των χρηματιστών και των τραπεζιτών.
«E» 20/10

Aλλες φωτιές για άλλο λόγο


ΛΑΘΟΣ είναι όλα όσα σκεφθήκατε βλέποντας αυτή τη φωτογραφία! Οχι, οι φωτιές που βλέπετε δεν είναι στο κέντρο της Αθήνας. Είναι καμιά πενηνταριά χιλιόμετρα ανατολικά του Λονδίνου. Οχι, οι εικονιζόμενοι δεν είναι "Αγανακτισμένοι" - ονομάζονται "Ιρλανδοί ταξιδιώτες", αλλά και αυτό είναι παραμύθι. Δεν είναι Ιρλανδοί, Αγγλοι είναι. Οχι, αυτοί δεν διαμαρτύρονται για περικοπές στους μισθούς τους και κεφαλικούς φόρους και χαράτσια στα ακίνητα. Αντιθέτως, αυτοί είχαν καταλάβει παράνομα ένα ακίνητο, ένα αγρόκτημα με το όνομα Ντέιλ Φαρμ και ζούσαν εκεί καμιά δεκαετία, μέχρις ότου η βρετανική αστυνομία αποφάσισε να τους πετάξει έξω και βεβαίως έγινε το "έλα να δεις", όπως διαπιστώνετε ιδίοις όμμασι...
«E» 24/10

Ενας χορός με άρωμα θανάτου


ΑΠΟΠΝΕΕΙ κάτι μυστικιστικό, κάπως απόκοσμο, λίγο σκιαχτερό η χορογραφία με τίτλο "Ουτοπία" της Ισπανίδας χορεύτριας και χορογράφου Μαρία Πάχες, που στη φωτογραφία μας βλέπουμε να εκτελεί στο Διεθνές Πολιτιστικό Κέντρο Οσκαρ Νιμάγερ στην πόλη Αβίλες, στη βόρεια Ισπανία. Το κόκκινο φόρεμα στο μαύρο φόντο φέρνει στον νου σκοτεινές σκέψεις, καθώς οδηγεί σε συνειρμούς κυματισμού της μπέρτας του Μαύρου Καβαλάρη μάλλον παρά σε αναζητήσεις ουτοπικών ονείρων σε κλίμα ευφορίας. Το βέβαιο πάντως είναι ότι μόνο απαρατήρητο δεν περνάει το θέαμα. Υποβλητικό, μαγνητίζει το βλέμμα και τον νου των θεατών.
«E» 13/10

Στη χώρα του Βόρειου Σέλαος


ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ, στον απώτατο ευρωπαϊκό Βορρά, βρίσκονται τα εικονιζόμενα σπίτια. Στο χωριό Αλτα της βορειότατης Νορβηγίας, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειότερα του Πολικού Κύκλου, στον μυχό ενός βαθιού φιορδ που απέχει σχετικά λίγο από το Βόρειο Ακρωτήριο, τις αρκτικές εσχατιές της ηπείρου μας. Το μυστηριώδες, σχεδόν αλλόκοτο, φως του Βόρειου Σέλαος φαίνεται σαν να δείχνει το σπίτι του "ξένου": ενός Ούγγρου γιατρού ονόματι Ζόλταν Κάροσι που το πάθος του για τη βορειότατη Σκανδιναβία τον έχει τραβήξει από τις απέραντες πεδιάδες της πατρίδας του στα επιβλητικά και απόκρημνα βουνά της Νορβηγίας που σου κόβουν την ανάσα.
«E» 14/10

Ο τρόμος του Μαύρου Βράχου



Τρέχοντας φεύγουν οι Ελληνες τραπεζίτες όταν ακούν "Μαύρος Βράχος", στα αμερικάνικα Black Rock. Το μυαλό τους πάει αμέσως στον επιχειρηματικό κολοσσό που φέρει το όνομα αυτό και έχει έρθει στην Ελλάδα για να αξιολογήσει τα χαρτοφυλάκιά τους. Τρέμουν και οι απλοί Αμερικανοί όταν ακούν Black Rock.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου