Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Διάσωση βρέφους μέσα από τα συντρίμμια


Συγκίνηση έχει προκαλέσει η διάσωση ενός βρέφους 14 ημερών που παρέμεινε θαμμένο στα ερείπια για 47 ώρες.

Οι διασώστες στην πόλη Ερτσίς ανασύρουν ζωντανό το βρέφος, ένα κοριτσάκι ονόματι Άζρα, το οποίο είχε παραμείνει παγιδευμένο για δύο ημέρες κάτω από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,2 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία.

Η μητέρα του μωρού φέρεται ότι είναι επίσης ζωντανή κάτω από τα συντρίμμια και οι διασώστες προσπαθούν να την ανασύρουν δουλεύοντας κάτω από χιονόνερο, όπως μετέδωσαν τα δίκτυα NTV και CNN-Turk.


Η 9χρονη Σίφα και ο 18χρονος Μεσούτ Οζάν Γιλμάζ είχαν ανασυρθεί προηγουμένως ζωντανοί, έχοντας περάσει 34 και 32 ώρες αντιστοίχως κάτω από τα ερείπια.


Τα μέλη των συνεργείων διάσωσης εργάζονται ακατάπαυστα όλη τη νύχτα και 35 ώρες μετά το σεισμό.

Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής πέρασαν το βράδυ έξω από τα σπίτια τους, υπό το φόβο των μετασεισμών, με χιονόνερο και τη θερμοκρασία στην περιοχή να είναι στους μηδέν βαθμούς, ενώ την Τετάρτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει και χιονόπτωση.


Το μεσημέρι της Τρίτης, επταώροφη πολυκατοικία με 46 διαμερίσματα στην πόλη Βαν κατέρρευσε. Το Associated Press, επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε ότι στο κτίριο έχουν εγκλωβιστεί ένοικοι, καθώς ακούγονταν φωνές από τα ερείπια.


Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έχει διανείμει 13.000 σκηνές και ετοιμάζεται να προσφέρει προσωρινή στέγαση σε 40.000 σεισμοπαθείς, ενώ θα στείλει άλλες 12.000 σκηνές στην πόλη Βαν.

Ενώ όμως, ο κόσμος διαμαρτύρεται ότι η βοήθεια δεν είναι αρκετή, ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνείται εξωτερική βοήθεια. Το τουρκικό κράτος έχει στείλει εκατοντάδες διασώστες στην περιοχή, 145 ασθενοφόρα, έξι τάγματα του στρατού και ελικόπτερα-ασθενοφόρα.


Οι νεκροί έχουν φθάσει ήδη τους 366 και όσο περνάνε οι ώρες, οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων εξανεμίζονται.

TZAKOY EΛΕΝΑ
Πηγή φωτογραφιών: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου