Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με Απολυτήριο Γυμνασίου που πήρε στα ''11''!

Ενώπιον της δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθούν το προσεχές διάστημα αρκετοί Κρητικοί, που πλαστογράφησαν δικαιολογητικά, προκειμένου να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για θέσεις πενταετούς διάρκειας.

Πανελλαδικά εντοπίστηκαν δεκάδες πλαστογραφίες σε δημόσια έγγραφα, έχουν γίνει εκατοντάδες ενστάσεις επί της διαδικασίας, ενώ υπήρξαν χιλιάδες διαμαρτυρίες για τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στην Κρήτη ήταν εκατοντάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, η τριμελής επιτροπή διαπίστωσε ότι σε περίπου 8 περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι είχαν προσκομίσει κυρίως πλαστά δικαιολογητικά, όπως τίτλοι σπουδών, ξένων γλωσσών κοκ.
Η αρμόδια επιτροπή παραλάμβανε τα δικαιολογητικά στο Ηράκλειο και γι αυτό το λόγο οι ενδιαφερόμενοι ήρθαν από όλη την Κρήτη προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία.

Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση ενός Ρεθυμνιώτη, που εμφανίστηκε ενώπιον της επιτροπής και προσκόμισε απολυτήριο δημοτικού και γυμνασίου από το οποίο προέκυπτε ότι σε ηλικία 11 ετών είχε τελειώσει και το δημοτικό, αλλά και το γυμνάσιο!

Οι πυροσβέστες σε τοπικό επίπεδο για να ελέγξουν τις καταγγελίες που έγιναν, χρειάστηκε να επισκεφτούν πολλά σχολεία και να ζητήσουν από τους διευθυντές τους τα απολυτήρια των αιτούντων.

Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών έγινε γνωστή όταν αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες με τους επιτυχόντες. Μετά από έρευνες και καταγγελίες υπήρχαν και κάποιοι οι οποίοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις και είχαν καταθέσει πλαστογραφημένα δημόσια έγγραφα.

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου