Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Στον Κορυδαλλό ο Εφραίμ



Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε το πρωί ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο οποίος διανυκτέρευσε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηγούμενος θα οδηγηθεί στην 6η πτέρυγα των φυλακών, όπου κρατούνται κυρίως όσοι έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα.

Οι συνήγοροί του, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του.

Χθες το βράδυ ο ηγούμενος Εφραίμ έφτασε στην Αθήνα συνοδεία αστυνομικών, καθώς διατύπωσε την πρόθεση να παραδοθεί στις αρχές.

Λίγο μετά τις 20.30 οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της προσωρινής κράτησής του. Τόσο στο Εφετείο όσο και στη ΓΑΔΑ είχαν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του.


Σύμφωνα με πληροφορίες του agioritikovima.gr, ο ηγούμενος φέρεται να είπε σε μοναχούς που τον συνάντησαν: «Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή».

Συγκεκριμένα, φέρεται να ανέφερε: «Από νέος παραδόθηκα στα χέρια της Παναγίας και πάλι εκεί που πάω παραδίνομαι στα χέρια της Παναγίας, για αυτό και μη φοβάστε. Δεν επιδίωξα ούτε δόξα ούτε ηρωισμούς. Αν επιδίωκα αυτά δεν θα γινόμουνα μοναχός στο ΄Αγιο Όρος, υπερασπίστηκα και υπερασπίζομαι το Αγιο Όρος και την περιουσία της μονής μας που δημιούργησαν οι προπάτορές μας. Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή».


Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφραζε «βαθιά ανησυχία» για την προφυλάκισή του Εφραίμ.

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Αλεξάντρ Λουκασέβιτς, δήλωσε : «Λαμβάνοντας υπ' όψη τη δεδηλωμένη ετοιμότητα του αρχιμανδρίτη Εφραίμ να συνεργαστεί με τα ανακριτικά όργανα και την κατάσταση της υγείας του, μας προκαλεί βαθιά ανησυχία η απόφαση των δικαστικών αρχών της Ελλάδας για φυλάκισή του πριν τη δικαστική διερεύνηση, η οποία δεν συμβαδίζει με τις αποφάσεις και συστάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

ΤΖΑΚΟΥ ΕΛΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου