Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Με χαμηλές θερμοκρασίες το διήμερο



Χαμηλές θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν και αύριο σε ολόκληρη τη χώρα, χιόνια στα ορεινά, και πιθανότητα για καταιγίδες στα δυτικά προβλέπει για το εορταστικό διήμερο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Γενικά χαρακτηριστικά-προειδοποιήσεις: Χαμηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και ισχυρός παγετός το πρωί στα βόρεια. Χιονια στα ορεινά. Στα δυτικά από το απόγευμα τοπικές καταιγίδες.

Αναλυτικά η πρόγνωση κατά περιοχές:

Αττική
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Λίγα χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από μείον 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στη Χαλκιδική με χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία.

Θερμοκρασία: από μείον 8 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. από το μεσημέρι, κυρίως στα νότια, τα φαινόμενα θα ενταθούν και στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Θερμοκρασία: από 0 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και τα βορειότερα ημιορεινά. από το απόγευμα στα νότια τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν.

Θερμοκρασία: από μηδέν 0 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Από τη νύχτα στα δυτικά τμήματα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος καιρός. Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου