Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Καταγγελία-βόμβα του ΑΧΕΠΑ για καρτέλ στις προμήθειες ιατρικών υλικών


Οσμή σκανδάλου εκατομμύριων ευρώ αναδύεται από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και τις εταιρίες που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς για τις προμήθειες ιατρικών υλικών.

Η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου υπέβαλε «καυτή» αναφορά για το ζήτημα στην εισαγγελία Πρωτοδικών, αλλά και προς την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ κάνει λόγο για καρτέλ, ενώ στο επίκεντρο της αναφοράς βρίσκονται εταιρίες που συμμετέχουν στους διαγωνισμούς προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης και προορίζονται για τη θεραπεία νεφροπαθών.

Στην αναφορά της, αναφέρει εμμέσως πλην σαφώς ότι οι εταιρίες προχωρούν σε μεταξύ τους συμφωνίες, υιοθετώντας ενιαία τιμή για τη διάθεση του συγκεκριμένου υλικού, που συνήθως είναι σε υψηλότερα επίπεδα απ' ότι σε ανάλογους διαγωνισμούς άλλων χωρών.

Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι πριν από μερικούς μήνες, στη διάρκεια διαμαρτυρίας τους, έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, νεφροπαθείς κατήγγειλαν ότι τα φίλτρα που προμηθεύονται οι μονάδες αιμοκάθαρσης, δεν έχουν καμία προδιαγραφή, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή τους.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου